Evo posto sam trenutno nezaposlen, imam vremena pa ga provodim u garazi...
Ovih dana sam se posvetio cilindru (kojeg sam ajmo reci sjebao jos davnih dana), da ga dovedem u sto bolje stanje, jer su kanali bili preradeni katastrofa. Razlog toga je odradivanje posla krivim alatom, sto nikako nemoze ispasti dobro...tako da sam nabavio biax i popravio to koliko se dalo popraviti
Prelivni (usisni) kanali su bili sireni zbog blokova koji su preradeni kod sklapanja prosle zime, ispuh je siren kad i kanali...namam slika kako je to izgledalo, samo cu reci ne dobro
Sada je to dovedeno u red, usisni kanali su dotjerani, ispusni je siren na 31mm i ispoliran, siren sa unutrasnje strane da poprimi oblik elipse (u svaku stranu 2mm, i 1 mm prema vrhu cilindra), odrezano je pero cilindra koje ''blokira'' usis
Ovako izgleda cilindar sada:
Nakon toga je usljedilo ciscenje i poliranje klipa, glave i usisnih kanala (usisni kanali csu predeni zicanom cetko koja daje izgled poliranog, ali svejedno ostaje hrapavo)
Odrezana su 2 pera na glavi da se moze montirati senzor temperature koji dolazi ispod svjecice
Cak se malo i mjerilo, nebi li se uskladili tajminzi sa ajmo reci idealnim (180/120) ali to jos nisam nista dirao, osim ispuha koji je 1mm ''visi'', obzirom da sam neisksan u tome trazio sam savjet od malo ucenijih ljudi sa foruma...
Ova zadnja slika je dosta zabrinjavajuca...kada se zakrene radilica, jos malo izade klip prema vrhu, ali daleko od samog vrha cilindra @ goki
Jedna EPIC slika za kraj
Radilica je pregledana i nema lufta bas nigdje, a i razlog raskapanja je bio da se ustanovi onaj zvuk zveckanja na niskim okretajima koji je vrlo slican luftu na klipnjaci, kojeg u ovom slucaju NEMA!
Ali nasao sam gdje ima...bolcna klipa je pojedena na dijelu iglicastog lezaja, i osjeti se pod prstom tako da predpostavljam da je to to. Drugu bolcnu u odlicnom stanju sva sreca imam u Tha Ormaru sa djelovima
Et, do sljedeceg puta