Nosac selena gotov! Barem jedna strana...drugu cu ovaj tjedan nadam se. Debljina flaha s kojim je rađen nosac je 4mm dok je debljina originalnih ruku nosaca 4,5mm
Obzirom na dodatna pojacanja nosaca i M10 vijke,koji ce sve drzati cvrsto na sasiji,mislim da ce biti u redu i da nece bit nikakvih problema,bar se nadam
Prvo na redu je bilo napraviti sablonu nosaca, i zamisliti kako bi od prilike stajao. U mom slucaju je to bilo ovako nesto
Nakon toga, sablona je ocrtana po flahu i izrezana. Dotjerani su rubovi malo i izbusene rupe za selen i ramu. Nosac je savinut na odgovarajucim mjestima na koja ce kasnije doci pojacanja. Postojece dvije rupe na rami su prosirene 10 borerom zbog jacih vijaka,a trecu rupu cini rupa kroz koju ide vijak nosaca masine.
Sada kada je nosac pripremljen (savinut,i rupe izbusene na odgovarajucem mjestu),na nosac se vare pojacanja od istog flaha od kojeg je i sam nosac. Sve je povareno i montirano na sasiju. Nije stezano jer nedostaju pikse koje dolaze između rame i nosaca te piksa između nosaca i selena. Pikse potrebne za nosac moraju biti ravno odrezane,a posto je to jako tesko napraviti rucno moram naci nekog ko ce mi to napravit na stroju,ili smislit neku drugu opciju.
Evo kako to izgleda za sada...
Drugi nosac je u izradi i trebao bi biti gotov ovaj tjedan. Nakon zavrsetka oba nosaca,jos su potrebne te pikse da se nosaci ucvrste na sasiju,ali prije toga ide jos dotjerivanje i farbanje. Za sada toliko