Tehnički kutak > Tuning skutera

Ventilator ispred ili iza kilera?

<< < (6/8) > >>

Darko:
a hebiga onda ako se nemozes odlucit stavi 2 venitlatora jedan naprijed i drugi iza, ovaj naprijed neka puse u kiler dok ovaj iza izvlaci iz kilera i stvar rijesena, a kako je koji napravljen dal uvlaci ili izvlaci je sasvim svejedno jer je to izmjenicna sturaj kojom se da igrati dok istosmjernom ne :icon_scratch: sto je pisac htio reci jest da ako su oba ventilatora napravljena da izvlace promjenom polova ili zica mogu vrtiti i u suproznu stranu :headbang:

Aerox007:

--- Citat: Darko - 02 Prosinac, 2009, 14:57:52 ---a hebiga onda ako se nemozes odlucit stavi 2 venitlatora jedan naprijed i drugi iza, ovaj naprijed neka puse u kiler dok ovaj iza izvlaci iz kilera i stvar rijesena, a kako je koji napravljen dal uvlaci ili izvlaci je sasvim svejedno jer je to izmjenicna sturaj kojom se da igrati dok istosmjernom ne :icon_scratch: sto je pisac htio reci jest da ako su oba ventilatora napravljena da izvlace promjenom polova ili zica mogu vrtiti i u suproznu stranu :headbang:

--- Kraj citata ---

Ventilator kakav Dhorvat ima nemoze promjenom polova vrtjeti u drugu stranu jer izgleda da radi samo jednosmjerno...a za kaj ce mu 2 ventilatora jedan za puhanje drugi za izvlacene...
mislim ono kak se motor hladi koji nema uopce ventilatora?(govorim za LC)

Giz:
Za ovakve egzibicije nema smisla stavljati ventove za PC kad oni nemaju dovoljan protok.
Ono što se stavlja su SPALovi ultratanki ventovi u rasponu od 20 do 38cm i koštaju od 300 na više kuna.

E oni IMAJU protok nekoliko desetaka puta veči od ovih iz PCa i više nego dovoljni su da ohlade aute a kamoli skutere.
Ima ih za nabaviti na Malešnici u jednom dučanu, pogledam doma pa javim kako se zove dučan.

Ja sam sa 1 takvim hladio svoj auto i stvar radi ko šašava.  :icon_thumright:

dhorvat:
Ovo je lagano krenulo u filozofiranje.  :icon_biggrin:

Ide iza i vuči će zrak IZ kilera  :icon_thumright:

Giz:
Točno to.

I ako hočeš veču efikasnost hlađenja venta, onda iza njega ide tuljak od barem 10cm duljine da spriječi parazitno kovitlanje zraka.
Ima da se super hladi.  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju