Tehnički kutak > Tuning skutera

Ventilator ispred ili iza kilera?

(1/8) > >>

dhorvat:
Po meni iza jer kad je napred i ugašen, smeta zraku da dođe do kilera na tom mjestu gdje je on.  :happy3:

Netko kaže da kad je iza i upaljen da se kosi otporu strujanja zraka sprijeda. Ali ionako kad se voziš ventilator nema neku preveliku svrhu kad zrak struja kroz kiler jače nego zrak iz ventilatora. Ventilator po meni služi svrsi kad motor na mjestu dugo radi po ljeti (semafori...) pa se zagrije.  :laughing7:

OvErLoAd:
Ovisi kakav je, dal puše ili uvlači zrak. Ja npr na jednom autu imam vent. iza kilera a na drugom 2 vent. ispred kilera. Ako imaš ventilator od SP-a stavi ga iza kako je i na SP-u jer on uvlači zrak.

SlowRider:
Dovoljno je samo usporediti princip rada na motorima i vecim skuterima, te na ostalim vozilima. Dakle strujanje zraka je uvijek u istom smjeru, po meni je kontriranje apsurdno.

Pupo:

--- Citat: SlowRider - 30 Studeni, 2009, 17:43:21 ---Dovoljno je samo usporediti princip rada na motorima i vecim skuterima, te na ostalim vozilima. Dakle strujanje zraka je uvijek u istom smjeru, po meni je kontriranje apsurdno.

--- Kraj citata ---

Mislim da nitko nemisli kontrirat, već je samo pitanje postavi ispred pa da puše u kiler il postavit iza pa da vuče iz kilera!  :icon_thumright:

CoK:
Po meni iza kilera kao i na svakom drugom. Mislim da strujanje zraka nije ucinkovito kada je ventilator ispred kilera,koliko kad je iza istog

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju