Ostalo > Svijet računala i mobitela
Kako štitite svoje računalo?
enigma:
al gotovo se svakodnevno avast apdejtira :angry7:
imam nod32 na poslu, obavlja posao korektno, al i njega se treba aktivirat da skenira, i on sam propušta....
Punisher:
--- Citat: roby44 - 20 Lipanj, 2007, 07:24:17 ---
--- Citat: vpucko - 20 Lipanj, 2007, 01:41:33 ---a cuj eo teoretski moze, sta napravis virus koji ce slat povecan napon u proc i eto...
sam jbt ak neko to napravi ili ako vec ima, sigurno ce ga meni uvalit :D :D
--- Kraj citata ---
ne moze! SW samo moze upravljat HWom, i najgori virus najvise sto moze je izbrisat podatke.
--- Kraj citata ---
Dopusti da ti dokažem suprotno...
I sam si rekao dobro: 'SW samo može upravljati HWom' , ali riječ 'samo' ne ide baš u tu rečenicu.
Software je namijenjen da upravlja hardwareom (što je Windows nego cjelina softwarea koja čini operativni sustav).
E sada: kao što ima programčića za overclockiranje koje rade na principu propuštanja većeg napona od nazivnog (grafička, matična, RAM) isto tako neki virusi rade na istom principu - samo što oni natjeraju napajanje (putem naredbi matičnoj ploči) da prepusti višestruko viši napon od nazivnoga i samim time se sprži bilokoja komponenta u računalu.
ivanm:
symantec antivirus corporate edition, windows firewall, ad-aware, spybot, imam i hijack this..
I.E. i firefox..
Punisher:
--- Citat: enigma - 20 Lipanj, 2007, 08:33:47 ---al gotovo se svakodnevno avast apdejtira :angry7:
imam nod32 na poslu, obavlja posao korektno, al i njega se treba aktivirat da skenira, i on sam propušta....
--- Kraj citata ---
Ništa nije savršeno, ali kažem od onih koje sam ja naveo Nod mi je još i najbolji i nemam uopće problema, kad sam imao ove ostale prošlo bi mj dana i sve bi mi počelo usporavati - ma biži, užas.
Sa AVG-om mi se desilo da (najvjerojatnije virus) nisam mogao otvoriti pola osnovnih servisa (programa) windowsa, kao npr. ja idem otvoriti solitare, a ono mene pita s kojim programom će to otvoriti... isto tako sa system restore-om, nije ništa pomoglo nego reinstalacija windowsa, a AVG je bio punokrvni paket Internet Suite...
enigma:
mene uvjeravaju da je avast najbolji, zato sam ga i stavio.
inače s avgom mi je uletio neki virus u regionalne postavke i počeo mješat slova, tj. kad bi se tipkalo uvijek bi automatski susjedno slovo dodao u napisani tekst...grozno...al uspio ga je očistiti i sad je ok...
ma vidjet ću, ukoliko se budu takve stvari redovito događale stavit ću vistu ultimate i onda nema šanse da nešto uleti...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju