Ostalo > Svijet računala i mobitela
Kako štitite svoje računalo?
roby44:
--- Citat: Punisher - 20 Lipanj, 2007, 08:35:48 ---
--- Citat: roby44 - 20 Lipanj, 2007, 07:24:17 ---
--- Citat: vpucko - 20 Lipanj, 2007, 01:41:33 ---a cuj eo teoretski moze, sta napravis virus koji ce slat povecan napon u proc i eto...
sam jbt ak neko to napravi ili ako vec ima, sigurno ce ga meni uvalit :D :D
--- Kraj citata ---
ne moze! SW samo moze upravljat HWom, i najgori virus najvise sto moze je izbrisat podatke.
--- Kraj citata ---
Dopusti da ti dokažem suprotno...
I sam si rekao dobro: 'SW samo može upravljati HWom' , ali riječ 'samo' ne ide baš u tu rečenicu.
Software je namijenjen da upravlja hardwareom (što je Windows nego cjelina softwarea koja čini operativni sustav).
E sada: kao što ima programčića za overclockiranje koje rade na principu propuštanja većeg napona od nazivnog (grafička, matična, RAM) isto tako neki virusi rade na istom principu - samo što oni natjeraju napajanje (putem naredbi matičnoj ploči) da prepusti višestruko viši napon od nazivnoga i samim time se sprži bilokoja komponenta u računalu.
--- Kraj citata ---
ok,to je tocno,ali.... OS ne moze upravljat tako bitnim funkcijama kao znacajnija promjena napona,zasto? jer mu bios ne da. OS nema koristi ako nema njime neko upravljat. znaci bios je glavni boss u kompu a nema SW koji moze nesto BIOSU. on ima vec tvornicki upisan svoj SW za rad.
vpucko:
ma sta pricas eo pogledaj overclockiranje grafulje, radis iz windowsa, pomocu ati radeon tools-a i netko napravi da radi na tu foru, i posalje 10X vise struje u grafu i eo.
roby44:
a onda ok... kad nades takav virus javi mi.
stardust:
hijackthis programcic i svima nam znan zonealarm,
josh tu i tamo pocistim sa spybot-om i adaware-om i sve sljaka ko urica:)
za stvarno teske probleme sa windowsima preporucujem programcic system mechanic:)
Tommek:
imam jednu batinu ,malj i pendrek...
pa slobodno dodjite... ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju