Tehnički kutak > Napravi sam
sređivanje blokova
area mf:
blokovi se NIKAD nepoliraju iznutra,najbolje je obradit blokove i ISPJESKARIT IH iznutra malo grubljim pijeskom
smjesa se lijepi na stijenke poliranih deklova i gubi se na performansama
gumy:
dobro a sad mi objasni ovo.
frend ima sp180. sve komplet serijala, ali doslovno sve. jedino ima 12.5 valjčiće. blokove je ispolirao, sitno ih je preradio, na cilindru je sitno proširio kanale i ispolirao ih malo, i malo je glavu sredio. karb nije pipnio, ma ništa, samo rastavio sastavio i to je to. već tada je imao 20000ak tkm. skuter se preporodio, u to vrijeme je bio najbrži sp u osijeku, dobivao je sr172 sa 25 karbom, multivar, delta, kevlar, tecnigas auspuh itd.
neznam sve je u teoriji to tako i tako, možda je imao sreće, možda je nešto drugo utjecalo, neznam ali eto čisto samo primjer.
CoK:
Polirao sam blokove na prvom skuteru iz znatizelje(runner50) i mogu rec da nisam primjetio nikakve promjene :dontknow:
pitao sam puno ljudi i dobio razlicita misljenja...jedan kaze veca potrosnja i pad performasi,drugi kaze protocnija smjesa,treci zamrzavanje smjese... :dontknow: nisam izgubio nista a ni dobio pa..
Pupo:
--- Citat: gumy - 30 Studeni, 2009, 15:34:04 ---dobro a sad mi objasni ovo.
frend ima sp180. sve komplet serijala, ali doslovno sve. jedino ima 12.5 valjčiće. blokove je ispolirao, sitno ih je preradio, na cilindru je sitno proširio kanale i ispolirao ih malo, i malo je glavu sredio. karb nije pipnio, ma ništa, samo rastavio sastavio i to je to. već tada je imao 20000ak tkm. skuter se preporodio, u to vrijeme je bio najbrži sp u osijeku, dobivao je sr172 sa 25 karbom, multivar, delta, kevlar, tecnigas auspuh itd.
neznam sve je u teoriji to tako i tako, možda je imao sreće, možda je nešto drugo utjecalo, neznam ali eto čisto samo primjer.
--- Kraj citata ---
Ovo je previše varijabli, sve je malo dirnuto i vjerojatno dovoljno da skut prodiše punim plućima. Trebalo bi napravit usporedbu i to na par mašina, sa ispoliranim i neispoliranim blokovima.
Iako sam skromnog mog mišljenja, da poliranje nema veze na nijednoj serijskoj a i možda base mašini. Sve te sitnice dolaze do zražaja na high endu. Jer realno, recimo da s poliranim kanalima dobiješ ekstra 5% snage, to je na serijskih 5 konja to je 5.25ks. To se neprimjeti uopće. Druga stvar kad ti turpijaš highend od 20ks, pa poliranjem dobiješ 5%, to je još ekstra ks. To je ajde već neka razlika...
veka84sb:
Poliranje blokova iznutra ma koliko da "prividno" ciniti ,povecanje snage ne postoji! Barem ne zbog poliranja! Ono sto vam donese tu razliku u snazi je novoslozena masina osicena od garezi ! :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju