Krivo shvačeno što se tiče trajnosti a moguče da sam se i ja krivo izrazio.
Realno gledajuči, same termogrupe na skuterima su daleko slabije po trajnosti od recimo automobilskih blokova tako da skračivanje radnog vijeka je pomalo uvjetno rečeno. Ako na 20k skratiš 3k, to je več puno. Ako sa 1500 skratiš na 1000, to je ekstremno puno. A ako pak na autu skratiš sa 300 000 na 270 000 onda to i nije tako puno.
Dakle, nije da sam rekao kako če se raspasti odmah no ako uzmem u obzir da svi mi nemamo novaca na bacanje da mjenjamo termogrupe ko čarape, onda taj faktor trajnosti mjenja stvari uvelike. Ako gledam da je to race setup pa te briga za trajnost, onda ovo što ja govorim nije bitno jer se gleda samo snaga.
Znači, samo stvar gledišta. Dok ja gledam sa strane nekakvog trajanja, ti gledaš samo performanse i zapravo smo oboje u pravu.
Što se tiće disbalansa. Par pojmova se mora uzeti u obzir.
Prva činjenica je da je to sve lutrija. Klip se steže i širi toplinski gledano. Ima svoju krutost, faktor tvrdoće, bla bla bla...
Ti njemu napraviš custom made rupu sam, te podatke si uvelike promjenio i to NEMOŽE biti jednako dobro kao tvorničko rješenje.
Tvornica kad to radi sukladno tome radi optimizaciju klipa i nije istina da je to prosto gledanje tipa... pa to je samo rupa.
NE, velika greška. Tvornica je to ubacila u proračun te je to kroz razne metode kompenzirala.
To što kažeš da to radi... Ajmo to gledati kroz trajnost. Samo mi na jedno pitanje odgovori. Koliko to dugo radi?
Tu je ta razlika.
Ako gledamo high end... Koliko je trajnost jednog uber naturpijanog kita?
Nekakvih 10ak radnih sati... Cca govoreći.
Sad na to skratiš 2 radna sata. To i nije toliko bitno jer si dignuo performanse.