evo luka da ti odgovorim
jailbreak - nešto slično kao crack software-a, nadam se shvaćaš, znači možeš pristupit nekim modulima kojima nisi mogao u originalu, tj. jailbreakom se instalira ta popularna cydia koja ima hrpu programa besplatnih koji su jako moćni i zadiru u domenu iphone-a u koju ovi legalni programi na appstoreu ne zadiru.
Znači za 3G na cydiji imaš programe s kojima možeš i snimat,i palit/gasit edge i tome slične stvari.
Također se mogu ubacivat besplatno preko shella aplikacije koje se inače plaćaju pa je to isto jako zanimljivo.
Jailbreak ima neke minuse a to je da na ponekim uređajima brže troše bateriju na standbyu te u većini slučajeva čine sam OS iphone-a nestabilnim.
Znači kad napraviš JB možeš slobodno očekivat češće rušenje aplikacija ili blokiranje.
Unlock je ono što je poznato več od davnina, otključavanje na sve mreže.
Distribuciju iPhone-a ima trenutno T-Mobile legalno i uzeli su si za pravo lockat na svoju frekvenciju, tj na svoju mrežu.
Unlockom si omogućavaš da možeš ubacit u tele2 ili vip u iphone.
Treća stvar je da je trenutno najjednostavniji jailbreak na netu Blackra1n koji je one-click solution za razliku od drugih jailbreaka koje možete nać na iClarified i drugim web stranicama.
Jedini minus Blackra1na jetaj da moraš na najnoviji OS preć i time ti se zaključava na T-Mobile što je teže za unlock nego na prijašnjim verzijama OS-a.
Ostali Jailbreakovi na nekim iphoneima bivaju neuspješni pa vam iphone ostane u safe modu, nemožete ga pokrenut iše, nekad se zna dogodit da ostanete bez carriera i tako.
Što se garancije tiče, ja sam imao Jailbreak 2.2.1 OS-a, crko mi je zvučnik na iphoneu, stavio sam normalan 2.2.1 i dao ga na servis. Nakon 30 dana su me zvali i rekli dođite po svoj uređaj.Ali nakon šta sam ga natrag dobio svaki pokušaj jailbreaka bio je neuspješan
Eto, nadam se da sam ti pomogao.
Kad dobiješ iPhone prvo ugasi EDGE jer si i sam rekao da nemaš podatkovni paket, 1MB ti je 55kn na freesurf
Pa onda možeš krenut dalje.
Moj prijedlog ti je da si napraviš wireless po kući da možeš s iphoneom na net
Mene što se tiče ja sam 75% vremena na wifi jer ga imam i doma i na faxu i u centru grada pa mi ni 3g ni edge netrebaju.
Ako šta treba pitaj