Za zimu:
1. Prekontrolirati rashladnu tekucinu (antifriz... ) (LC!!!!+ jedan SR150 sa foruma
)
Znaci provjeriti do koje temp ne smrzava i nadosuti (ako treba ) ili promjeniti ako je stara.
Ni slucajno ne ostavljati vodu!
Ako se motor ne planira paliti ili voziti moguce je potpuno isprazniti cijeli sistem i kada zatopli sipati tekucinu.
(ne preporucujem ... ljudi zaborave da su to napravili pa upale bez rashladne tekucine...)
2. Pokretne dijelove ocistiti i podmazati (sajle,vodilice,kocnice ....)
3. Gume napumpati ja preporuceni pritisak i po mogusnosti rasteretiti (Znaci centralni nosac +nekako zadici i prednji tocak...)
(ako ce dugo stajati gume se mogu jos i nekim sredstvima zastitit npr. glicerin ,ali obavezno ocistiti prije ponovne voznje!)
4. Akumlator odvojiti i staviti po mogucnosti u kucu ili neki grijani prostor (Moj akumlator je iz 2002
)
5. Ako je rezervar goriva metalni ,napuniti gorivom do vrha da se ne stvara korozija koja kasnije zastopa filter ili diznu!
6. Nakon zadnje voznje kada se auspuh ohladi ,zacepiti isti krpom da se ne kondenzira vlaga unutar masine.
7. Opcionalno je uspricati nesto ulja u karburator nakon zadnje voznje dok je motor upaljen na povisenom leru dok se ne ugasi (bit ce ga tesko ponovo upaliti na ljeto/ ovo zbiljam nije nuzno)
8 Moze se kroz otvor svjecice usuti ili uspricati manja kocilicna ulja (cep ulja) na klip i lagano par puta zakurblati...vratiti svjecicu.. (na ljeto ce isto teze upaliti trebati ce skiniti svjecicu i malo duze verglati da izbaci ulje itd... /ovo isto ne smatram potrebnim)
9. Moja preporuka je preskociti brojeve 7-8 i jednostavno svakih cca 15 dana lagano zakreniti kurblu( ne paliti) da klip napravi koji krug i tako se sprijeci ljepljenje ulja i slicno.. ili provozati barem 20min...(ne ostaviti u leru !!!)
9,5 Poslati c/p na barem 5 pm ,ili ce ti skuter vjecno biti proklet i na ljeto ti nece htjeti upaliti , preci ce ti crna macka preko dvorista + jos svasta nesta!!!!