Tehnički kutak > Tuning skutera
Kako produziti radni vijek motora nakon ugradnje kita?
Mr J:
--- Citat: stardust - 08 Lipanj, 2007, 11:30:04 ---fora je u tome što mi se razvrtava u crveno josh od kada sam deblokirao CDI pa se bojim da se prilikom duze voznje ne bi sve skupa razletilo!
mislio sam možda postoji neki nacin kojim bi mogao ograniciti super visoke okretaje? ili da se barem što manje vrti u tom području...
--- Kraj citata ---
prevrtavanje samo u startu ili cijelo vrijeme, i koliki su ti visoki okretaji?!
teze rolice ce smanjiti okretaje...
stardust:
nemam brojač okretaja no cini mi se da se prevrtava kod max. brzine,to je samo moje subjektivno misljenje pošto je deblokadom CDI-a maknut taj rev limiter ili blokator broja okretaja...
a ne bi htio ponovo blokirat CDI-i jer mislim da bi time znacajno izgubio na performansama,samo bi htio izbjeci one najexstremnije i najstresnije trenutke za motor pa sam mislio da bi težim rolicama to mogao sprijeciti,kao da sam negdje na forumu citao nesto u vezi toga ali vise ne mogu naci taj post...
SlowRider:
Ako se vozis max. brzinom, onda bas i neces produziti vijek motora.
stardust:
kuzim ja da sa max. brzinom ne produzujem vijek motora al kaj da radim? da blokiram gas sajlu?
prilicno mi je tesko pazit stalno da ne smijem odvrnut rucicu gasa do kraja...
stardust:
Imam dojam da ta šteta na dijelovima raste exponencijalno kod visokog broja okretaja......
uzmimo recimo da se sa blokiranim CDI-om vrti oko 10 a sa deblokiranim oko 13(govorim napamet),e sad bi ja htio da se on maxsimalno vrti naprimjer 12 a da ja ipak josh uvijek osjetim ubrzanje koje sam dobio sa kitom ..kako to napraviti?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju