Tehnički kutak > Tuning skutera
Gilera Runner SP50 + Yasuni R = ???
PanTheR_oo7:
--- Citat: 3alfa3 - 17 Listopad, 2009, 01:32:39 ---Ne trebas kretati sa tolikim okretajima. Vec su i zuti federi na gornjoj granici.
Isto tako se kroz ubrzanje mahsina sa tim spuhom treba vrtiti nesto ispod 10000 okr (pri ubrzanju max gasom)
--- Kraj citata ---
ja bi malo da povecam ubrzanje.
Jel FEDERCICI pomjeraju SAMO START, ili pomjeraju sve (start, max broj obrtaja, full gas)
Ako stavim ZUTE MALOSSI federcice, koje rolnice bi godile, da bi se vrtio od oko 7,5k do 8,5k / 9k RPMa?
3alfa3:
--- Citat: PanTheR_oo7 - 17 Listopad, 2009, 12:17:10 ---Jel FEDERCICI pomjeraju SAMO START, ili pomjeraju sve (start, max broj obrtaja, full gas)
--- Kraj citata ---
samo start
--- Citat: PanTheR_oo7 - 17 Listopad, 2009, 12:17:10 ---koje rolnice bi godile, da bi se vrtio od oko 7,5k do 8,5k / 9k RPMa?
--- Kraj citata ---
Jel ti zelis postelan prijenos kako spada ili inzistiras na ovim gore okretajima?
Ako zelis postelan prijenos, trebas skoro 10000 okr, a ako postelas na 2000 manje, onda ce ti skuter ici osjetno losije nego sa serijskim spuhom
Ove okretaje koje vidis na grafikonima pomnozi sa 1,20 da dobijes odprilike okretaje koje trebas.
dhorvat:
Slušaj prijatelju ovako.
Nemožeš ti određivati na kojim će ti okretajima raditi motor. :nono: Ako imaš premale okretaje, motor će biti trom, lijen i u krajnju ruku slabiji nego sa serijskim auspuhom. Yasuni R je kod efz-a na novom Piaggio NRG poweru radio najbolje tek na cca 10500 okretaja ako se dobro sjećam. :icon_scratch: Računaj da takvom vožnjom smanjuješ vijek trajanja mašine bar za 25% :icon_thumright:
Antares:
Panther, slična situacija je bila kod mene. Ja se dogovorio sa starim da ću stavljat kit tek na proljeće i na kraju sam ga usred ljeta stavio.
Probaj to normalno razgovorom riješit jer stvarno ti kažem, uredu je yasuni na serijali, ali nije to to bez kita.
Inače i meni su u početku okretaji bili do 10500 dok je remen bio skroz nov, ali kako je i alfa rekao da će bit kad se kevlar malo razradi, kad sam prošao 500injak km pali su na 9800-10000 s tim da je ovih 200 bilo prevrtavanje.
ivanm:
ja sam imao 64 diznu, rolice 6.1 u multivaru, bijele federe, okretaji su bili od 10000-10500 okr ovisno o temperaturi motora, vani i rastegnutosti remena (serijski)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju