Tehnički kutak > Tuning skutera

Gilera Runner SP50 + Yasuni R = ???

(1/18) > >>

PanTheR_oo7:
Pozz!

:help:  Trebam savjet. :help:

Imam Runner SP50  serijala sve,  ako stavim  Yasuni R  hocel to biti preotvoreno za serijalu???   
Na kojim obrtajima yasuni r "radi"? Jel ima neko kakav GRAFIKON?
Trenutno krecem sa oko 5500 rpm, a u toku voznje se vrti na oko 8k rpm.
Koje rolnice, i federcice, i centralni da stavim, pa da se to vrti na malo vecim obrtajima, 9-10k rpm?
Potrosnja mi je oko 6 litara :angry7: ja sam drugi vlasnik, tak da ne znam koja mi je dizna. Jel na njoj ima kakva oznaka pa da provjerim, i koju bi mi preporucili sa yasuniem?

:falafala: HVALA UNAPRIJED!!! :falafala:

giannelli:
pise ti broj dizne na samoj dizni. ja kad bi stavljo yasuni na serijalu prosirio bih ispuh na cilindru za jasunia. dalo bi se nastelat yasuni je ipak jaci base spuh. a stavljali su ljudi narda na serijalu. a ovo federi rolice nebi ti znao moras probat.

Antares:
Imao sam serijalu sa yasuniem, ali u kombinaciji sa multivarom.
Dizna je bila 68.
Rolice 6.1g, ali opet ponavljam to je bilo na multivaru tako da neznam kolike bi trebale ići na serijski variomat. Federi kvačila su žuti malossi iako mislim da bi bijeli bolje sjeli.

Okretaji na kojima je kretao su bili oko 6500 rpm, a najjača snaga na oko 9800 rpm.

Moja preporuka ti je da pričekaš proljeće/ljeto, probaš ušparat nešto novaca i onda uzmeš kit+yasuni.

PanTheR_oo7:

--- Citat: Antares - 16 Listopad, 2009, 23:37:39 ---Imao sam serijalu sa yasuniem, ali u kombinaciji sa multivarom.

--- Kraj citata ---
multivar ce poboljsai malo medjuubrzanje, ali trenutno nemam strasnih rupa u ubrzanju, tako da ce multivar pricekat jos malo.

--- Citat: Antares - 16 Listopad, 2009, 23:37:39 ---Moja preporuka ti je da pričekaš proljeće/ljeto, probaš ušparat nešto novaca i onda uzmeš kit+yasuni.

--- Kraj citata ---
Sto se tice kita, najveci problem mi je otac, odmah ce pocet svadje, rasprave... STA FALI OVOME? Jos ako cuje koliko to sve kosta, kit, radilica, ovo, ono...tako da kit moram ostavit za kraj :(

--- Citat: Antares - 16 Listopad, 2009, 23:37:39 ---Federi kvačila su žuti malossi iako mislim da bi bijeli bolje sjeli.
Okretaji na kojima je kretao su bili oko 6500 rpm, a najjača snaga na oko 9800 rpm.

--- Kraj citata ---
Znaci ti si sa zutim malossi federcicima kretao sa oko 6,5k rpm, a koje bi ja trebao stavit pa da krecem sa oko 7k / 7,5k rpm, tako da bi se u toku voznje vrtio na 8k / 8,5k rpm???

3alfa3:

--- Citat: PanTheR_oo7 - 17 Listopad, 2009, 01:08:49 ---a koje bi ja trebao stavit pa da krecem sa oko 7k / 7,5k rpm, tako da bi se u toku voznje vrtio na 8k / 8,5k rpm???

--- Kraj citata ---

Ne trebas kretati sa tolikim okretajima. Vec su i zuti federi na gornjoj granici.
Isto tako se kroz ubrzanje mahsina sa tim spuhom treba vrtiti nesto ispod 10000 okr (pri ubrzanju max gasom)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju