Tehnički kutak > Tuning skutera
Gilera Runner SP50 + Yasuni R = ???
giannelli:
najbolje nemoj stavljat kit dok ne skupis sam pare za kit, sta ce tebi starci placat djelove za skuter koji su ti potpuno nepotrebni, sad ce brzo praznici, trophy70 je 1200kn, nek ti je dnevnica mizernih 100kn radis 12dana vec si zaradio za kit.
valjcici ti odreduju koliko brze ce skuter dic okretaje, laksi valjci su jednako brzo razvrtavanje, tezi valjci sporije, tvrdoca federa na kuplungu odreduje na koliko okretaja ce kuplung uhvatit za zvono.. tvrdji znace vece okretaje uz prelagane valjcice to povlaci proklizivanje kuplunga, meksi federi hvataju na manjim okretajima. trebas shvatit kako radi cvt prijenos da bi mogao nastelat to, nemozes stalno pitat koji federi i valjcici za ovaj setap koji za ovaj.. treba znat najvecu snagu cilindra u kojim okretajima, i u kojim okretajima spuh ima najbolju rezonanciju, jos imas obrtomjer sto ti olaksava stelanje.
PanTheR_oo7:
--- Citat: 3alfa3 - 17 Listopad, 2009, 12:25:42 ---Jel ti zelis postelan prijenos kako spada ili inzistiras na ovim gore okretajima?
--- Kraj citata ---
Nije meni bitno na koliko ce se rpm biti, nego sam ja to nesto racuno...pa malo lupo cifre...
ali ti spomenu da rpm sa grafikona mnozim sa 1,2... e sad sam se stvarno zbunio. Ne razumijem to bas.
Ja pitam vas koji ste imali iskustva, koje rolnice i federcice mi preporucujete da stavim na serijalu, da bi dobio "barem" priblizne okretaje na kojima Yasuni R pocinje raditi svoj posao.
PanTheR_oo7:
--- Citat: dhorvat - 17 Listopad, 2009, 12:36:39 ---Računaj da takvom vožnjom smanjuješ vijek trajanja mašine bar za 25%
--- Kraj citata ---
Jasno mi je da skracujem radni vijek radilice, ali jbga nek okrece za sad, pa kasnije cemo i nju mijenjat.
R@kija:
daj umjesto yasuni r kupi si multivar i ginaelli reverse i vozi se bez brige da ce se razletit
PanTheR_oo7:
--- Citat: Antares - 17 Listopad, 2009, 12:53:50 ---Panther, slična situacija je bila kod mene. Ja se dogovorio sa starim da ću stavljat kit tek na proljeće i na kraju sam ga usred ljeta stavio.
Probaj to normalno razgovorom riješit jer stvarno ti kažem, uredu je yasuni na serijali, ali nije to to bez kita.
--- Kraj citata ---
Mah znam da TO NIJE TO :D
Ali moji roditelji znaju kakav sam divljak, i ovako mi NON STOP pricaju o mom divljanju i mojoj voznji... JA IH RAZUMIJEM, ali jbga...
Tak da tih 70ccm necu ni spominjati, nego samo jednu noc pocet rastavljat skuter u garazi... :toothy9:
KOLIKO TREBA SATI DA SE ZAMJENE CILINDAR, KLIP, KARBURATOR, i sta bi jos trebo mjenjat? vazno mi je da se moze vozit, a kasnije stelovat.
Jel se moze uraditi za NOC? :D
--- Citat: Antares - 17 Listopad, 2009, 12:53:50 ---Inače i meni su u početku okretaji bili do 10500 dok je remen bio skroz nov, ali kako je i alfa rekao da će bit kad se kevlar malo razradi, kad sam prošao 500injak km pali su na 9800-10000 s tim da je ovih 200 bilo prevrtavanje.
--- Kraj citata ---
Mogu li se ti obrtaji rjesiti / vratiti na 10500 s rolnicama?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju