Tehnički kutak > Tuning skutera

Midrace kitevi?!6.str pitanje??

<< < (13/21) > >>

DvdAerox:
kakve veze imas ako stavis primar ili sekundar, koeficjent produljenja je vazan, zasto neki motor nebi imo snage povuc primarni a sekundarni da?! razlika ce bit u tome da ce ti se primarni vise cut, ali ako stavis jak auspuh i gljivu, osjetit ces ga samo na otpust gasa pri velikim brzinama (osobno ako vozis)...
najbolje je uzet primjer ljudi sta su vec montirali getribu pa vidis sta najvise pase na tvom setupu, evo ja sam primarni malossi stavio na 2+ shot i sve sta ide s njima i jos vise, motor je uvjek isto isao start, medjuubrzanje samo se krajna digla, i nekako se osjecalo da medjuubrzanja su gladja, nekako ko da bolje prima gas...

Rossi:

--- Citat: DvdAerox - 19 Listopad, 2009, 18:44:23 ---kakve veze imas ako stavis primar ili sekundar, koeficjent produljenja je vazan, zasto neki motor nebi imo snage povuc primarni a sekundarni da?! razlika ce bit u tome da ce ti se primarni vise cut, ali ako stavis jak auspuh i gljivu, osjetit ces ga samo na otpust gasa pri velikim brzinama (osobno ako vozis)...
najbolje je uzet primjer ljudi sta su vec montirali getribu pa vidis sta najvise pase na tvom setupu, evo ja sam primarni malossi stavio na 2+ shot i sve sta ide s njima i jos vise, motor je uvjek isto isao start, medjuubrzanje samo se krajna digla, i nekako se osjecalo da medjuubrzanja su gladja, nekako ko da bolje prima gas...

--- Kraj citata ---
znaci sa primarom nisi nikako izgubio start ?? start je osto isti ?? neznam ja sam pito ljude po forumu i neki kazu izgubit ces start ...a neki kazu neces nsita samo ces dobit krajnju i to je to..u svakom slucaju cu ga uzet...pa probat bez njega i sa njim...

DvdAerox:
start isti....bar meni...

Rossi:

--- Citat: DvdAerox - 19 Listopad, 2009, 18:54:25 ---start isti....bar meni...

--- Kraj citata ---
i goki mi je reko isto kad je stavio primar da mu je start osto isti....ajde kad ja sve slozim i stavim ...stavim ja svoje utiske sto se tice starta :D

3alfa3:
Start ne moze ostati isti ako se produlji getriba. Moze se razlika manje osjetit sto je skuter jaci, ali isti ostat ne moze nikako.
Radi se o tome da dulje treba da se rotacija kuplunga i zvona izjednace kako bi variomatski prijenos tek poceo vrsiti ubrzavanje. Dakle, kuplung dulje proklizuje.

Ako skuter ima snage i na manjim okretajima, moze se staviti broj meksi federi kuplunga kako bi proklizavanje bilo sto krace (vremenski), ali i dalje ostaje cinjenica da se zvono mora poceti vrtiti jednako kao kuplung da bi skuter "poceo ici"

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju