eo ovako, već u dosta drugih tema sam se raspitivao o ovom ali svi daju drukčije odg., pa sam odlučio napraviti novu temu jer mi to već lagano diže živce........
skuter je piaggio liberty 2004. g, prešao 7 tkm.....karburator je serijski delorto 17.5....E SAD...do prije nekih 5-6 mjeseci je bilo sve u redu, a tada me počelo malo zajebavati paljenje tj. nije htio upaliti bez gasa ni iz stotog pokušaja a kad dodam gas i palim, upali iz prve.....nakon toga ga odmah trebam malo turirati ili se odmah ugasi...nakon 5-6 sec. laganog turiranja normalno radi u leru.......ler gas nije u pitanju jer je dobro poštelan i smjesa je također dobro poštelana tako da to isključujem....
drugi problem je velika potrošnja (sve serijala a troši oko 7-5l/100km...tooooo much
) mislim da je to dvoje povezano sa čokom...tj mislim da mi se čok ne gasi, te zato previše troši, no s druge strane bi onda palio bez gasa?ILI NEBI?----ps. čok je elektronski---
u nekim sam temama čitao da u karb preko nekih rupa na njemu muže ući falš zrak (da padnu neki plastični čepići i sl....) pa ću kasnije nabaciti slike da mi kažete gdje su ti čepići (ako uopće postoje) jer i to može biti razlog prevelikoj potrošnji......
eto..pišite svoja mišljenja i pomozite mi da to već jednom riješim....