Općenito > Generalno o skuterima

Incijativa i strateški cilj - dozvoliti vožnju 4T 125 ccm s B kategorijom

<< < (3/9) > >>

Agil:
da, malo sam Googlao i ispada da si u pravu....GY6 125 ccm ima do 10 KS, a Pia 125 ccm do 15 KS -  tako da ispada da uvodim samo radi kineza.....

ili da citiram: ..."Isto tako, valja reći da je na osnovi već poznatog modela GTS 300 super predstavljena i nova vespa GTS 125 opremljena agregatom s ubrizgavanjem. Uz ekološku svijest, prezentacija tog modela vezana je i za nešto znatno svakodnevnije, to da je u osobito popularnoj europskoj klasi (zbog zakonske mogućnosti da vozači s vozačkom dozvolom B-kategorije voze skuter ili motocikl obujma do 125 ccm i snage do 15 KS) Piaggiu dosad – za razliku od konkurencije koja je imala takve modele – nedostajao model vespe opremljen ubrizgavanjem. Također, i unutar grupe, novi motor obujma 125 ccm s ubrizgavanjem je najprije ugrađen u model gilera nexus 125, što više neće biti slučaj..."

Ali, eto, s obzirom na kontraargument da bi s svim 125 ccm (2T, 4T PIa > 10-15 KS) klinci vozili prejake motore s 17,18 godina - i da je do 15 KS pokriveno s A1 , možda bi dobra ideja bilo da se ipak s B može voziti 125 ccm do 10 KS ( u početku dok potpuno ne usvojimo europski zakon )

Mogla bi se dodati i odredba da 125 mogu voziti oni preko 21 god....opet slično postojećem propisu unutar B kategorije...

ivan007:
sve je bilo dobro do prije godinu i pol ovo sad a1,a2 i A je blesavo al prije je sve dobro funkcioniralo  :icon_thumright: i nema ovo 125 a da pokriva b kategorija ti bi se j#bo al da ti neudje :icon_biggrin: nema od toga nista imas b kategoriju i gonjaj 50 kubika!

eladio:
svakako je logican slijed da se usvoji agilov prijedlog

to bi bio logican korak naprijed, jer ovo trenutno bezakonje nema smisla  :glasses9:

Drnda:

--- Citat: eladio - 11 Listopad, 2009, 13:07:53 ---svakako je logican slijed da se usvoji agilov prijedlog

to bi bio logican korak naprijed, jer ovo trenutno bezakonje nema smisla  :glasses9:

--- Kraj citata ---
potpis na ovo, a ja sam da se sve od 125 ccm moze voziti sa B kat. samo npr, ono preko 20 ks  ( mito, rs  npr..) da se tek sa 20 navrsenih godina moze , tako da nebi bas ono klinje uzimali pa gubili zivote po cesti...

DvdAerox:
da se mene pita, ja bi dopustio da se sa b kategorijom moze vozit bilo koj scooter (s time da mora postojat neki omjer godine-snaga), polaganje za motor bi uveo za brzince u samo jednoj kategoriji, isto tako omjer godine-snaga...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju