Tehnički kutak > Tuning skutera
Sr 50 R - zvuk iz prijenosa
sanatorium:
--- Citat: sanatorium - 09 Listopad, 2009, 21:40:17 ---ej da ne otvaram novu temu evo od mene jedno pitanje : na brzina oko 35km/h dolazi neki zvuk ( zzzzz ) od prenosa ( potocno od varijatora ) i kad malo povecam brzinu 40km/h zvuk se izgubi i da skut ima 5700km rolne su nove polini ( prosle 1500km ) ja mislim da taj zvuk od ovaj dio ( vidi slika ) !!! i da dali je to moguce da zvuk dolazi od tamo ? ? ?
--- Kraj citata ---
jel netko zna odgovor na moje pitanje ???
giannelli:
to su klizaci, ne znam, nisam nikad vozio s potrosenim tak da ne znam kak se oni cuju.. ali ja mislim da od njih dolazi cin cin zvuk a ne zzz. :toothy12:
moze bit da to cujes remen kako proklizava.
pitaNS:
Brla, verovatno si oštetio ležaj u prenosu pa se on javlja...Ja imam isti slučaj a upravo mi se javio zvuk nakon ne baš pedantnog stavljanja ležaja u prenos pa sumnjam da je oštećen...
meni se javi taj zvuk na 70, počinja da zaukava onako, i onda na 80 već prestane...
Brla:
aha, a jel mi može ko reć kak da se uvjerim da je on kriv i jel problem to zamjenit (treba neki radapciger ili nešto?)
SF-2:
--- Citat: Brla - 10 Listopad, 2009, 13:35:37 ---aha, a jel mi može ko reć kak da se uvjerim da je on kriv i jel problem to zamjenit (treba neki radapciger ili nešto?)
--- Kraj citata ---
a mozes se uvjerit jedino tako da otvoris sve do njega i zavrtis prstima prvo lagano osovinu koja lezi na lezaju, onda malo brze i osjetis na prstima ako ne ide glatko, promrdas osovinu da li ima lufta, uglavnom moras imat sluha i osjecaja, jednostavno znas kad ne ide glatko... ako grebe u prekidima kad je tisina...
to je stvar osjecaja, sta da ti kazem... :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju