Tehnički kutak > Tuning skutera
Sr 50 R - zvuk iz prijenosa
Brla:
e ovak... na ovom mom čudu se počeo prije nekih 2-3 tisuće kilometara čut neki divlji zvuk iz prijenosa. krećem sve ok i na 55 kmh počne fučkat i promjeni se zvuk u neki čudni ko da se oće sve raspast i na 70 kmh dok se getriba još brže zavrti to prestane i onda onak kao da fućka - neka viša frekfencija... na motoru imam multivar + kevlar... pa šta bi to moglo bit jer prokleti zvuk baš iritira?
SF-2:
to su simptomi lezaja ako se ne varam... :icon_scratch:
Brla:
iza u getribi? moguće jer sam strgo primar a stari mi je izbio staru osovinu i nabio novu sunce mu j**** :icon_biggrin: a jel se lako ošteti taj ležaj?
SF-2:
ovisi sta radis s njim da se osteti, u principu se ne ostecuju, lezaji se sporo trose ali ostecenje samo od sebe je rijetko, osim da ti nesto drugo pukne pa uzrokuje disbalans u radu. tebi je bio ostecen primar, i samim time sto si to otvarao i sto ti se to dogodilo to postaje sumnjivo.
jbg nista ne mos rec napamet dok ne otvoris pa vidis, a ako imas neuobicajene zvukove/vibracije to je znak da je negdje lufta ili ostecenja. ja mislim da je lezaj, sad treba detektirat (cut, slusat) koji tocno i pogledat
edit: ali 90% iza...
3alfa3:
fuckanje koje se mijenja ovisno o brzini je najcesce lezaj u getribi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju