Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Zima je blizu-akumulatori
pesek:
--- Citat: ivanm - 08 Listopad, 2009, 08:14:01 ---ne piše na njemu ništa, crne je boje, ima na vrhu plastični poklopac koji je kao zavaren na kućište, kupio sam ga u Beren akumulatorima, neznam koji je tip, bio je nešto skuplji od običnog i odlično služi..
unače je serijski unutra bio Yuasa, običan sa čepovima, koji je prilikom pada prijašnjeg vlasnika sa skutera procurio i kiselina je izgrizla okolne dijelove pa sam se odlučio za ovaj..
--- Kraj citata ---
Jeli plastični poklopac na vrhu iz jednog komada, ili se vide kao tragovi čepova? Kad si ga kupio, šta si dobio s njim, sjećaš li se šta je pisalo u uputstvu? (samo informativno)
pitaNS:
ako sam dobro razumeo, akumulatore sa Gelom nije potrebno vaditi preko zime ako se skuter ne pali?
3alfa3:
--- Citat: pesek - 08 Listopad, 2009, 10:26:13 ---Jeli plastični poklopac na vrhu iz jednog komada, ili se vide kao tragovi čepova? Kad si ga kupio, šta si dobio s njim, sjećaš li se šta je pisalo u uputstvu? (samo informativno)
--- Kraj citata ---
Ja imam isti akumulator kao i ivanm (Beren, 4Ah).
Radi se o "tekucem" akumulatoru, ali onom kod kojeg nema nadolijevanja. Kad ga se kupi, dobije se elektrolit koji se stavi u njega i trajno zatvori ravnim cepom koji se vise ne skida. Ne curi jer nema rijesen odusak na nacin kako to imaju drugi akumulatori.
Inace, i ja sam ga stavio iz razloga da kiselina ne grize skuter. Meni je skroz dole na iberlaufu lagano u voznji slinio i izgrizao boju na donjem dijelu dekla.
dhorvat:
Sad sam skužio što znači imat novi akumulator. :headbang:
Svaki put kad ću osjetit da je postal malo tromiji ide u smeće i kupujem novi. Pusti ti to, 100 kuna košta unibatov za Aeroxa 4Ah. Motor stoji preko noći vani na rosi i na 4 stupnja i ujutro zavrti mašinu ko da je sredina ljeta :drunken_smilie:
PanTheR_oo7:
Imam Keeway-a 50
Kad sam otvorio akumulator, bio je potpuno prazan. Nasuo sam destilovane vode, i pokusao punit. Nakon 4-5 sati punjenja uspio sam 2-3 puta upalit skuter i opet 0. Imali se kupiti posebno kiselina, ili moram novi akumulator? ???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju