Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Zima je blizu-akumulatori

<< < (3/5) > >>

pesek:

--- Citat: 3alfa3 - 08 Listopad, 2009, 10:50:43 ---
Ja imam isti akumulator kao i ivanm (Beren, 4Ah).
Radi se o "tekucem" akumulatoru, ali onom kod kojeg nema nadolijevanja. Kad ga se kupi, dobije se elektrolit koji se stavi u njega i trajno zatvori ravnim cepom koji se vise ne skida. Ne curi jer nema rijesen odusak na nacin kako to imaju drugi akumulatori.

Inace, i ja sam ga stavio iz razloga da kiselina ne grize skuter. Meni je skroz dole na iberlaufu lagano u voznji slinio i izgrizao boju na donjem dijelu dekla.

--- Kraj citata ---
Ako je tako, onda je sve jasno, makar me ne bi začudilo da je bio u pitanju suhi akumulator, kasnije ću pisati i zašto. Što s tiče standardnih akumulatora kakav si ti imao, na taj odušak što navodiš, stavi se tanko crijevo dovoljno dugačko da ga izbaciš negdje van kučišta, tako da isparavanja iz njega ne prave štetu na metalnim dijelovima.
--- Citat: pitaNS - 08 Listopad, 2009, 10:35:16 ---ako sam dobro razumeo, akumulatore sa Gelom nije potrebno vaditi preko zime ako se skuter ne pali?

--- Kraj citata ---
Imam doma par vrsta novih suhih olovnih akumulatora (van upotrebe) i pratim kako se ponašaju u stanju mirovanja. Mogu ti reći da je njihovo samopražnjenje neuporedivo manje nego kod mokrih, tako da bi slobodno mogli stajati cijelu zimu bez punjenja. Naravno, ipak bih preporučio bar jednu kontrolu tokom zime.
--- Citat: PanTheR_oo7 - 08 Listopad, 2009, 15:13:58 ---Imam Keeway-a 50
Kad sam otvorio akumulator, bio je potpuno prazan. Nasuo sam destilovane vode, i pokusao punit. Nakon 4-5 sati punjenja uspio sam 2-3 puta upalit skuter i opet 0. Imali se kupiti posebno kiselina, ili moram novi akumulator? ???

--- Kraj citata ---
Preporučio bih ti da kupiš novi akumulator, jer kako si opisao svoj stari, njemu su ploče vjerojatno otišle zbog nedostatka elektrolita. Time si me sjetio da nisam napisao gore vrlo važnu stvar, a to je kod standardnih akumlatora s čepovima se mora takođe redovno kontrolisati nivo elektrolita. To ću odmah da ispravim.

pesek:

--- Citat: pitaNS - 08 Listopad, 2009, 10:35:16 ---ako sam dobro razumeo, akumulatore sa Gelom nije potrebno vaditi preko zime ako se skuter ne pali?

--- Kraj citata ---
Oprosti, nisam dobro obratio pažnju na tvoje pitanje. Kako pišeš, ispada da imaš suhi akumulator u skuteru, pa bih te molio ako može, nešto malo više podataka o tome.

3alfa3:

--- Citat: pesek - 08 Listopad, 2009, 17:17:37 ---Što s tiče standardnih akumulatora kakav si ti imao, na taj odušak što navodiš, stavi se tanko crijevo dovoljno dugačko da ga izbaciš negdje van kučišta, tako da isparavanja iz njega ne prave štetu na metalnim dijelovima

--- Kraj citata ---

Imao je on crijevo na njemu i islo je skoro skroz do poda ispred zadnejg kotaca. I onda je tu slinilo i u voznji je vjetar rasprsio tu kiselu maglicu po deklu pa je na njemu boja nagrizena

PanTheR_oo7:

--- Citat: 3alfa3 - 08 Listopad, 2009, 22:36:59 ---Imao je on crijevo na njemu i islo je skoro skroz do poda ispred zadnejg kotaca. I onda je tu slinilo i u voznji je vjetar rasprsio tu kiselu maglicu po deklu pa je na njemu boja nagrizena

--- Kraj citata ---

pa zar to toliko izlazi?
Ja sam svoje crjevo cak skroz izvadiio, smetalo mi jbga... znaci trebo bi ga vratiti...   :hmh: :hmh: :hmh:

PanTheR_oo7:
Jel akumulator PUN, ako se cuje da KLJUCA?   Hocel mu naskoditi to kljucanje?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju