Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Ovlasti policije u Republici Hrvatskoj  (Posjeta: 21583 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gix 200 ccm

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • Ozna sve dozna
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Biciklu (beverly kad nije na servisu), Trekker
  • MojSpuh: Serdarevi?
Odg: Ovlasti policije u Republici Hrvatskoj
« Odgovori #20 : 07 Listopad, 2009, 15:25:33 »
c) Uporaba uređaja za prisilno zaustavljanje motornog vozila

Članak 86.

Uporaba uređaja za prisilno zaustavljanje vozila dopuštena je radi sprječavanja:

1. bijega osobe koja je zatečena u kaznenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti,

2. bijega osobe koja je lišena slobode ili za koju postoji nalog za lišenje slobode,

3. nezakonitog prelaska državne granice vozilom,

4. nedopuštenog pristupa vozilom do objekta ili prostora gdje se nalaze osobe koje policijski službenik osigurava,

5. daljnje vožnje osobi koja je prije toga bila zaustavljana i nije poštovala naredbu policijskog službenika.

Ok ovo je sa linka koji si objavio, i recimo da ovdje govorimo o stavki 5. Kakav je to uredaj za zaustavljanje motornog vozila, da nije mozda skoda octavia. I recimo da nasa murija ima te skupe gadgete, sto naravno nema, to se opet ne bi moglo upotrijebit na motociklu. Prema tome policajac te smije prisilno zaustavit ako posjeduje takav uredaj, a nikako prisilno rusit na bilo koji drugi nacin.
Nikad više talijana

Offline Mrle Mrki

• forumski skuteraš
  • Aprilia In Heart
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia SR 70
  • MojSetup: Trophy
  • MojSpuh: za sad RR Chrom
« Odgovori #21 : 07 Listopad, 2009, 15:29:39 »
sorry sto upadam u temu, ali kad se vec prica o zakonima, zanima me taj zakon o bucnim motorima.

imam na svom skuteru gljivu i motor je bucan, ali po meni su bucniji motori od 1000ccm ili naprimjer coperi koji kad prolaze moras pokrit usi da ti ne probiju bubnjic, sta je s njima?

npr. ja dobijem kaznu za previse decibela na svom skuteru kojem su promjenjeni djelovi, sto je s ostalim motorima koji su bucniji od mene a napravljeni su takvi serijski?

Offline devil_ma-yela

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
« Odgovori #22 : 07 Listopad, 2009, 15:35:11 »
mozda murija i ima ovlasti da rusi bajkera ne ulazim u to ali bas ce to napraviti i jež kakav jež gdje to ima mozda samo u zagrebu !!!!
nisam nigdje čuo za takav nekakav slučaj, ali moguće...
trebali bi napravit nekakav pokus da vidimo jel to rade   :laughing7:
::..kada se pije, pijem! kada se jede, jedem! kada se radi, NE SMETAM!!..::

teško je bit budala, konkurencija je velika!
 Bjelovar Team forum: http://bjteam.s2.bizhat.com/index.php?sid=bc65d012d58480086a3a34ff09d6226f&mforum=bjteam

Offline gix 200 ccm

• forumski pješak
  • *
  • Ozna sve dozna
« Odgovori #23 : 07 Listopad, 2009, 15:38:58 »

sorry sto upadam u temu, ali kad se vec prica o zakonima, zanima me taj zakon o bucnim motorima.

imam na svom skuteru gljivu i motor je bucan, ali po meni su bucniji motori od 1000ccm ili naprimjer coperi koji kad prolaze moras pokrit usi da ti ne probiju bubnjic, sta je s njima?

npr. ja dobijem kaznu za previse decibela na svom skuteru kojem su promjenjeni djelovi, sto je s ostalim motorima koji su bucniji od mene a napravljeni su takvi serijski?

Granica zakonskog ogranicenja vjerujem nije tolika da jebu skutere od 50ccm, jer koliko god bili glasni, neusporedivo je sa nekim jacim motorima, a kad se radi o njima , vazno je da auspuh ima homologaciju i da ne skidas db killer.
Nikad više talijana

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #24 : 07 Listopad, 2009, 15:42:56 »
c) Uporaba uređaja za prisilno zaustavljanje motornog vozila

Članak 86.

Uporaba uređaja za prisilno zaustavljanje vozila dopuštena je radi sprječavanja:

1. bijega osobe koja je zatečena u kaznenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti,

2. bijega osobe koja je lišena slobode ili za koju postoji nalog za lišenje slobode,

3. nezakonitog prelaska državne granice vozilom,

4. nedopuštenog pristupa vozilom do objekta ili prostora gdje se nalaze osobe koje policijski službenik osigurava,

5. daljnje vožnje osobi koja je prije toga bila zaustavljana i nije poštovala naredbu policijskog službenika.

Ok ovo je sa linka koji si objavio, i recimo da ovdje govorimo o stavki 5. Kakav je to uredaj za zaustavljanje motornog vozila, da nije mozda skoda octavia. I recimo da nasa murija ima te skupe gadgete, sto naravno nema, to se opet ne bi moglo upotrijebit na motociklu. Prema tome policajac te smije prisilno zaustavit ako posjeduje takav uredaj, a nikako prisilno rusit na bilo koji drugi nacin.

može biti jež, motorno vozilo policije , kamion, motorista u vožnji kao i automobil u vožnji. praktično sve da se zaustavi osoba u bijegu.

a pod kd ili krivično dijelo potpada i ne izvršavanje naredbi policajca i bjeg sa mjesta gdje je  isti zaustavljen ili oglušavanje na naredbe policajca.

malo je to sve banana priznajem jer se policajac lako nađe u neobranom grožđu ili prevedeno sranju. jedno je ovdje što mi razglabamo da mogu ali to je daleko od prakse, upravo stoga što je tanka linija koja razdvaja istu situaciju sa dvije vrste tvrdnji.
« Zadnja izmjena: 07 Listopad, 2009, 15:45:32 mrcina »
Piaggio X9 250  Black Box

Offline cosa_wp

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Sb
  • Moj Skuter: Gilera gp 800
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Limited edition
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #25 : 07 Listopad, 2009, 15:45:31 »
ugl gix je napisao  ako npr. ne stanes na znak stop oce te rusiti sa motora a ti mrcina odgovaras sa; "bolje da srusi i sacuva 30 ljudi i 10 auta i sprijeci veliku stetu" pa ako nisam stao na stop nisam serijski ubojica necu pobit 30 ljudi i ostetit 10 auta uostalom kako da pobijem 30 ljudi sa motorom ni da u disko uletim to nebi uspio!!!!!!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #26 : 07 Listopad, 2009, 15:50:49 »
ako prođeš kroz crveno i razbiješ sebe te usput uletiš u grupu ljudi na zebri što si onda kamikaza ili ubojica, još svjesno to radiš.

pa ljudi zar vama ne dolazi do mozga koje gluposti se mlate. ako ovo ako ono pa ja neču pa ovo pa ono.

hej kad ti pukne lizalicu stani neče ti skinuti glavu sa ramena, i oni su ljudi nisu kromanjonci za što ih smatrate.

i oni imaju obitelji, ženu,djecu, i oni su od krvi i mesa.

samo jedno pitanje svima koliko vas se vozi bez kacige, vozačke,neregistriran,tehnički neispravan,neosiguran.

pokupi pješaka sa tako neispravnim vozilom i napravi ga invalidom, ako ste tako ograničeni onda se bacite sa jadranskog mosta ili u provaliju na jadranu da ne ubijete koga ili još gorje osakatite ga za cijeli život.
« Zadnja izmjena: 07 Listopad, 2009, 15:55:55 mrcina »

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #27 : 07 Listopad, 2009, 16:00:41 »
ja nisam spominjo nikakav semafor nego npr. znak stop isto tako ak imam prebucan motor i nezaustavim se na palicu nece on mene ici rusit s motora
a tu se slazem s tobom da su i oni ljudi i kao prvo nebi sigurno neko djete srusili sa skuta jer i oni imaju djecu nasih godina odnosno mojih!!!! a normalno ako ganja serijskog ubojicu koji je upravo opljacko banku pa skinio bi ga i ja iako nisam murija a kamoli ne oni!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #28 : 07 Listopad, 2009, 16:02:21 »
znak stop od policajca i crveno na semaforu ti je po zakonu o sigurnosti prometa na cestama isti k**ra*.

Offline MaXoVaC

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Banjaluka!
  • Moj Skuter: sprint max
« Odgovori #29 : 07 Listopad, 2009, 16:04:20 »
ae kad ste vec kod toga...kolika je kazna sto nemam zadnje zmige?
 :1think:

Offline gix 200 ccm

• forumski pješak
  • *
  • Ozna sve dozna
« Odgovori #30 : 07 Listopad, 2009, 16:04:59 »

može biti jež, motorno vozilo policije , kamion, motorista u vožnji kao i automobil u vožnji. praktično sve da se zaustavi osoba u bijegu.

a pod kd ili krivično dijelo potpada i ne izvršavanje naredbi policajca i bjeg sa mjesta gdje je  isti zaustavljen ili oglušavanje na naredbe policajca.

malo je to sve banana priznajem jer se policajac lako nađe u neobranom grožđu ili prevedeno sranju. jedno je ovdje što mi razglabamo da mogu ali to je daleko od prakse, upravo stoga što je tanka linija koja razdvaja istu situaciju sa dvije vrste tvrdnji.

Glupo je da pljujem po nekom ko ima 5000 postova na ovom forumu, ali je takoder glupo da branis nedefinirane zakone ove drzave. Nije problem u tebi , ali ne mozes rec da su sluzbena auta uredaj za zaustavljanje prekrsitelja. U zakonu je jasno da postoji uredaj za prisilno zaustavljanje, ali nije definirano kakav uredaj (vjerojatno ni ne postoji u RH), prema tome rusenje autom na sudu ne bi proslo kao zakonska mjera vec kao mjera prisile izvrsena od strane sluzbenog lica, na koju on nema pravo, s obzirom da mu zakon ne dava takve ovlasti. Ne bi nam onda trebali ni sudovi kad policajac zna procijenit koga treba doslovno napravit invalidom zbog prekrsaja. Bez ljutnje, samo pokusavam dokazat da je taj zakon totalno nedefiniran.
Nikad više talijana

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #31 : 07 Listopad, 2009, 16:06:44 »

da citiram samog sebe

Offline gix 200 ccm

• forumski pješak
  • *
  • Ozna sve dozna
« Odgovori #32 : 07 Listopad, 2009, 16:11:28 »
Ok necu te je... za ovakve stvari. Ustvrdili smo da je sustav u banani, ali naravno ja sam za postivanje zakona i ne bih se nikada doveo u sitauciju da bjezim i riskiram zivot za kaznu od nekoliko stotina kuna. Tako da ne ispada da branim sve one koji bjeze
Nikad više talijana

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 07 Listopad, 2009, 16:23:14 »
pa isto je po zakonu semafor i palica ali nije isto ako prodes kroz semafor i prouzrocis lancani sudar od 13 auta i ako se nezaustavis na policajcevu paliu!!!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 07 Listopad, 2009, 16:26:04 »
uopče ne stoji da se nesmije o tome razglabati, to je ok i dovodi do točke kad se vidi da i plavci nisu svemoguči.

jedno je kad pojedinac zabrazdi ali onda svi po svima a ne po tom koji je zaj#bo.

trenutno je neko zatišje do sljedeče Velike Gorice i smrtno stradalog pješaka ili suvozača.
je da bi se trebalo nešto uraditi svi to znamo ali što reči kad u zagrebu neznam dali ga poznaješ jedna auto ophodnja drži područje od savske ceste do okretišta prečko , a često se zna i desiti da su pješice.

i tko tu koga. opče je poznato da ima policije na nivou države oko 30000 djelatnika i to ovlaštenih.

ajmo to rezonirati tu su kriminalisti,temeljna policija,granična policija,prometna policija,pomorska policija. ajmo to još malo raščlaniti

u tomu broju su načelnici pa idu šefovi smjena,njihovi pomočnici,krimtehničari,skladištari,sveukupno  od 30000ljudi pod značkom oko polovice su u kancelarijama.

dakle polovica na terenu i sad to rasporedite po hrvatskoj. ova policija još dobro radi kako ju gnječe ovi odozgor.

treba taj aparat pokrenuti.sve se to zna ali se niš ne radi.

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #35 : 07 Listopad, 2009, 16:27:07 »
pa isto je po zakonu semafor i palica ali nije isto ako prodes kroz semafor i prouzrocis lancani sudar od 13 auta i ako se nezaustavis na policajcevu paliu!!!

ali ti je kazna skoro pa identična osim što ti ostane vozačka i možda platiš i nekakvu kaznu.

Offline cosa_wp

• maxi forumaš
« Odgovori #36 : 07 Listopad, 2009, 16:32:02 »
ma hebes pare ako ti ubijes 2,3 ljudi lova je prolazna i tu je da se trosi!!!!!!!!

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #37 : 07 Listopad, 2009, 16:40:01 »
opčenita tvrdnja je da je motorno vozilo oružje te se sukladno tome tako treba i ponašati.

Offline gix 200 ccm

• forumski pješak
  • *
  • Ozna sve dozna
« Odgovori #38 : 07 Listopad, 2009, 17:01:03 »
Da ali bas zato sto je policajaca jako malo, sada se prima sve i svasta u policiju, i narod je stekao los dojam o policiji. Pitajte malo starije ljude kako je za vrijeme ex yu bilo. Jedan murjak na cijelo selo i svi su ga postivali, a i bojali ih se. A sada je doslo vrijeme da se narod prema policiji ponasa buntovno, bas zato jer vecina policajaca (mladih) ne poznaju moralne vrijednosti i ne shvacaju da su tu da prvenstveno pomognu gradanima , a ne da prijete kaznama i pendrecima. Policija treba bit uzor, i prvi trebaju postivat zakone, a kod nas je obrnuto, zato jer znaju da imaju znacku i onda svasta izvode po cesti i prvi krse zakone. I normalno da ljudi vise ne postuju policiju. Cast iznimkama. A mrcino ovo se ne odnosi na tebe osobno, jer ja ne znam ni na kojoj si funkciji u MUP-u. Jednostavan primjer je taj da danas ni kordon policije ne moze zaustavit 10 primitivnih navijaca , dok su prije tri policajca nadgledala utakmice u dvoranama.
Nikad više talijana

Offline cosa_wp

• maxi forumaš