Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
4t kinez - 80 ccm
istipa622:
--- Citat: Jankkec - 12 Veljača, 2010, 16:37:37 ---Stock klip je konveksan, a kit klip od Narakua je konkavan.
--- Kraj citata ---
aha,ok,ja jos nisam ni cuo za konkavan klip pa mi je zato bilo cudno ::)
Infernus:
to je vjerojatno zato da mozes taj kit (kojem inace taj klip pripada) koristit na serijskoj glavi, tj. da ne bude prevelika kompresija :dontknow:
SlowRider:
--- Citat: istipa622 - 09 Veljača, 2010, 16:06:14 ---Znam da je ova tema dosta stara...ali moram komentirat ovo :toothy3:
Jel se ti šališ ili :icon_scratch:
Pa dobro je poznato da dizeli imaju podosta veću kompresiju od benzinaca..a kad bi gledali trajnost mašine tu su gotovo jednaki,sve ovisi o održavanju mašine :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
dizel ce u pravilu vise preci :icon_thumright: nije samo kompresija bitna... recimo centrifugalna sila na radilicu, kod benzinca radilica vise trpi, jer centrifugalna sila raste sa kvadratom broja okretaja, recimo vozis dizela na 2000rpm a benzinca na 4000rpm, radilica od benzinca trpi 4 puta vise... da imas skuter na dizel, nikada ti nebi otisli lezaji radilice ;D
luna500rr:
Skuter na dizel :1think:
Recimo da nabavim motor od nekog 125 4t, trebao bi drugi klip, glavu preuredit (smanjit squish, izravnat max, neki vrag napravit za dekompresiju i probusit rupu za grijac i diznu, jer se nerazumim u comon rail), kod magneta staviti uteg ili nesto na radilicu te pull start?
Bila bi fora lunu petrol 50ac 2t prebacit u dizlo 125-200 lc 4t :laughing7:
Ides se vozati, palis motor, frii friii frii frii bum! taka taka taka :headbang:
Samo bi mi jos falile 50g rolice :toothy12:
istipa622:
--- Citat: SlowRider - 12 Veljača, 2010, 20:51:24 ---dizel ce u pravilu vise preci :icon_thumright: nije samo kompresija bitna... recimo centrifugalna sila na radilicu, kod benzinca radilica vise trpi, jer centrifugalna sila raste sa kvadratom broja okretaja, recimo vozis dizela na 2000rpm a benzinca na 4000rpm, radilica od benzinca trpi 4 puta vise... da imas skuter na dizel, nikada ti nebi otisli lezaji radilice ;D
--- Kraj citata ---
hmm,a neznam ali ne slažem se jer kompresija kod dizela je 18-20 atmosfera a kod benzinca tek nekih 9-11 atmosfera...samim time su udari na radilicu jači
al ovo je malo off pa predlažem da stanemo sa raspravom :toothy11:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju