vespa..moze ona imat pricu i trajat koliko oce( iako je moja blokala par dana nakon prodaje
)
al to je takvo smece od motora sta se tice voznje i voznih osobina i prakticnosti i svega ostaloga naspram skutera..
dakle ima sna px 200 3 godine tako da o njoj mogu pricat.. njena snaga koja na 200cc iznosi 12 ks..to je tragedija..znalo bi se dogodit da runner s puvalicon 50 cc bi bia brzi od mene u ubrzanju..jedino u dvoje nije isla lose,jer je imala momenta..
onda ta famozna zadnja guma sta ima rezervnu.. to je nesto najbolje sta je vespa proizvela.. jednon mi se cak dogodilo da mi se guma probila 3 puta u jendon danu !!! i na kraju san je ostavia u sumi i isa pjeske doma par kilometara jer kad se probije zandja guma,motor se nemoze ni gurat,a kamoli vozit.. ta jebena guma kod vozjne u dvoje se probija redovito bar jednon svakih mjesec dana,a jako veselo je kad se to dogodi u okuci
sican se probila mi se guma,posla prijatelja po novi buvel(zracnica) ,namistia novi buvel, ucinia djir,probila se opet,stavia rezervnu,probila se i rezervna..
da ne kazen da mi je zadnja guma trajal po 2 -3miseca jer bi se ili potrosila iz vani ili bi iznutra pojela buvel..
onda ovjes.. nema sta prekrasno..cila tezina na zadnjen kolu..uzas..lezanje 0..kocnice..jos bolje.. oba dobosa koja koce losije od baotiana..
amo dalje.,.moja nije imala misalicu,a ima rezervar od 6 litara,a potrosnja na 100km oko 6 litara,dakle svaki il ivsako drugi dan aj na pumpu i livaj gorivo i misaj ulje non stop uvik sporke ruke od tog ulja,kapne vamo kapne tamo..onda prostor ispod sjedala..nema ga..ima smao naprid mali pretinac koji je dovoljan za stavit ulje i alat koji svako malo koristis jer neznas iza kojeg zavoja ce puknit guma..
nakon svih tih horrora i svega kupia nove gume michelin(cak kisne) jer san dotad vozia na 5godina starim savama..i sican se jednog dana pala kiša i ja s prijateljen vozia lagano i na nekih 5-6kmh pribacia iz druge u prvu brzinu i lagano popusta kumplug da ne bi blokalo zadnje kolo sta je na vespi svakodnevnica
i naravno bloka zadnje kolo i priko cile rive san s njon kliza na boku a u zivotu nisna vozia sporije..
nakon toga san reka nikad vise na to jebeno talijansko g#vn% i proda je i spasia se od onda..kupia san spa 1999godiste.. koji je isa neusporedivo bolje,trosia manje,ovjes prema vespi zakon,kocnice oba diska..savrsenstvo,misto ispod sica..dizajn..a da ne kazen da mi se jednon probila guma na njemu,sia san malo naprid i odvozia 20km do vulkanizera.. i onda kad meni neko dode i kaze da je vespa zakon ovo ono,ma popizdin.. jos iman nocne more s njon
e sad nek neko dodje i kaze da ovo nije istina..sve sta sna reka..