Općenito > Generalno o skuterima
brže zagrijavanje motora
3alfa3:
--- Citat: dhorvat - 27 Rujan, 2009, 11:39:43 ---Previše se brineš oko toga. Čim imaš 2+ crtice možeš ga gazit.
--- Kraj citata ---
Ja ih imam nakon 30+ sekundi rada u leru. Nebi ja to vec tada gazio ;D
Ja po hladnijem vremenu stavim krpu na resetku pred kiler pa ju izvadim kad se skut zagrije. Na runneru je to malo teze jer je kiler kod kotaca.
Rossi:
ja svog pustim da radi na leru sve dok se temp ne popne na 2 crticu ...nekad treba minuta nekad 3-4 minute...eto juce mi je trebalo oko 4 minute ..i onda lagano do 1/4 gasa prvih par km ..tj sve dok temp ne dodje do 5 ili 6 crtice tj radne..i onda ga tek gazim...
Antares:
--- Citat: 3alfa3 - 27 Rujan, 2009, 12:11:11 ---Ja po hladnijem vremenu stavim krpu na resetku pred kiler pa ju izvadim kad se skut zagrije. Na runneru je to malo teze jer je kiler kod kotaca.
--- Kraj citata ---
A zašto ju vadiš? Dolazi do pregrijavanja kasnije kad je full zagrijana mašina? Bilo bi štetno kad bi npr. ja stavio tak krpu prije zime i maknuo u proljeće?
Inače ja rijetko imam dionice veće od 10km. Tako da praktički kad dođem negdje, tek onda mi je skroz zagrijana mašina.
3alfa3:
--- Citat: Antares - 27 Rujan, 2009, 12:37:20 ---A zašto ju vadiš? Dolazi do pregrijavanja kasnije kad je full zagrijana mašina?
--- Kraj citata ---
Obzirom da je kiler jako mali, kod mene nema podhladjivanja mashine sa skroz otvorenim kilerom. Barem ne na temperaturama do kojih vozim (ne ispod 10-12C).
Krpa prekrije kompletan kiler pa bi bilo pregrijavanja da ju ostavim.
Obicno se karton stavlja na odredjenu povrsinu kilera kako bi se regulirala (odrzavala) temperatura, a ne za brze zagrijavanje.
Mislim da je u tvom slucaju najbolje po hladnom ostavit skut u leru 2-3 minute i onda lagano vozit do 5-6 crtice. Ili stavit termostat
Antares:
Aha voziš samo do 10C? Ja sam prošle zime vozio i do -5. Neznam kako ću ove, malo mi je bad zbog kita...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju