Iako se čini da je tema prožvakana već X puta, na tržištu su se pojavili neki novi igrači pa me zanima Vaše mišljenje, prvenstveno ono što možete reći iz svog iskustva!
Pa tako postoje "stari" puleni:
Polini 70cc Sport (€158.86)
cca 9ks, dobro razvijanje snage....
TopPerformance Trophy 70cc (€141.94)
nedaje tako dobru akceleraciju kao polini i malosi ali zato daje nešto veću krajnju brzinu...
Malossi Sport 70cc (€140.06)
opet malo slabija snaga nego kod polinija ali 800 okretaja više idealno radno područje što rezultira malo većom snagom u peaku
no pojavili su se i neke nove termogrupe:
Stage6 Streetrace 70cc(€121.26)
radno područje na oko 10000rpm, Vertex karike...
Metrakit Handmade 70cc(€158.86)
Mahle karike, najbolje koristiti s 17.5mm karbom ili većim...
DR 70cc cast iron Evolution(€135.36)
dobar omjer uloženo/dobiveno, za svakodnevnu uporabu...
Motoforce Sport 70cc(€108.10)
daje 9 do 10ks, najpovoljniji od konkurencije...
E sada, po opisima od prva tri navedena, polini je kao najbolji ali i najskuplji (cca20€ više) no pojavio se i jedan Stage6 koji je cca 20€ jeftiniji od Malosija i TP te čak 40€ od polinija što i nije malo. Odnosno Stage6 košta 75% cijene polinija. Stage6 je relativno novi kit pa ima li tko kakvih informacija o njemu il i on izlazi s iste trake kao i Malossi, TP. Metrakit je tu negdje sa cijenom dok je Motoforce najjeftiniji iako po njihovom, moguće je izvući istu snagu kao i iz konkurencije.
Sad mene zanima, koji kit u kojem slučaju i sl. Iako je razlika u cijeni između polinija i motoforcea preko 50€, opet se neradi o nekim ogromnim ciframa i moguće se financijski rastegnuti.
I još jedno pitanje, pošo nepravim skuterom previše kilometraže godišnje(3-4 tisuće), gledam malo na SA i aluminijski 70CC STAGE6 SPORT PRO koji je cijenom sličan gusenim kitovima. Samo me zanima trajnost kita uz neku prosječnu pažnju!