MOLIM STRPLJENJA DA SVE PROCITATE,KAKO BI MOZDA ZNALI UZROK...Otvorio sam vec bio temu u vezi slicnog problema kada mi je crkavao skuter svakih cca 10min i na kraju dokučio da se radi o premalo ulja,tj.uljna pumpa nije davala dovoljno i klip je otiso...i sredim ja novi klip 47.4,sredim i cilindar nakon tog zacvikavanja i naravno sam radim mjesavinu...prvi tank,drugi tank,naravno ne sa punim gasom bas,bez ikakvog i najmanjeg problema,ili sumnje da nesto ne stima...i kada sam prosao 200km razrade,poceo sam ga jace "španat" malo i sve je bilo ok,dok je to bio puni gas na recimo neku prilicnu kratku daljinu..i kada sam ga neki dan isao vozit,nakon nekog vremena puni gas vozim jednu ravnicu dode on do stotke,stanem okrenem se i nazad puni gas sve ok..i onda odjednom doslovce u sekundi motor se ugasi,kazaljka okretaja padne na nulu i gotovo...upalim ga iz prve lagano,lagano dodem doma..reko pa j#bote nije moguce da je opet ostao bez ulja..2ipol posto sam stavio..drugi dan napravim novu mjesavinu 3posto,da budemo sigurni da opet ne zeznem skuter radi iste stvari..i ono vozim se nekih pola sata,sa kratkotrajnim punim gasom,cca 5,10sec najvise i motor radi ko da mu se nista nikad nije dogodilo..i danas da konacno zakljucim stvar idem ga probat opet(podrazumjeva se svaki put zagrijavanje na mjestu,lagana voznjica potom,te tek onda sve jace i jace)i isto mjesto ravnica..skuter nije isao nikad bolje,dobio sam 103po satu (po pricama sat je prilicno tocan) i ista prica stanem okrenem se..natrag..puni gas,nekih 80 na sat,puni gas i odjednom samo gasenje u sekundi..isto ko i prije...upalim ga pali iz prve,gotovo trenutno,inace na punom gasu kroz ubrzanje ide nekih 8i900 okretaja,a poslje tog crkavanja je isao nekih 8ipol,no ista prica je bila i prosli put,te kad se ohladio sve je bilo po starom i ok..
Stvarno mi nije jasno o cemu se radi,kazem skuter ima najbolje moguce uvjete..uvjek ga pazljivo zagrijavam,ne fali ulja ovaj put da me jebes,barem ja stavljam 3posto,stvarno naj naj sto se tice opreznosti..sta mu je neznam..tad zadnji put kad je crknuo vozio sam se nekih 10min max,plus 5 ajmo rec zagrijavanje...Dali netko ima kakvu ideju ili zna sta mu se desava?