Općenito > Oprema

Kacige, entry level integralne i jet

<< < (2/7) > >>

filiplatinovicz:
Odabir kacige trebao bi ovisiti o tome sto vozis te kako i gdje sve namjeravas voziti. Nije isto vozis li npr. skuter 50 ccm ili neki sportski motocikl od 1000 ccm. Isto tako, nije isto vozis li se iskljucivo po gradu ili se natjeces na Grobniku... Za brzine vece od 100 km/h pozeljna je iskljucivo integralka... Samo za gradsku voznju ljeti, mnogo je ugodnija i prakticnija jetica... Naravno, cim malo zahladi ili pocne kisa iskazu se svi njezini nedostaci i ograničenja... O sigurnosnim aspektima da i ne govorimo.

Buduci da namjeravam voziti pretezno skutere i to uglavnom u gradu, ali ponekad i izvan grada, a u različitim vremenskim uvjetima, odabrao sam jednobojnu (crnu) Flip-up kacigu F317-V britanske tvrtke Nitro. Time sam dobio vrlo kvalitetnu i duboku jeticu, koja se jednostavnim spuštanjem štitnika za bradu i vizira u trenutku pretvara u dovoljno pouzdanu integralku koja bi trebala zadovoljiti sve moje potrebe. Kvaliteta izrade, kompozitni materijali najnovije generacije te udobnost u sprezi s relativno niskiskim cijenama najjači su aduti te vec godinama najprodavanije marke u Engleskoj. Moja kaciga ima kvalitetnu školjku od fiberglasa, dobru ventilaciju vizira i lica u 4 točke i stražnji ispušni sustav, a omogućava i brzu izmjenu vizira te skidanje i pranje unutrašnjosti. Kupio sam je u zagrebackoj tvrtki Magnetix, u Trakošćanskoj 3, po cijeni od 1399 kuna.

Lovre:
ja imam nolan n61 i mogu reć da san zadovoljan.za 700 kn solidna kaciga.
spasila me od dosta padova do sad pa je cila ižuljana.
sad san je proda i kupia istu polovnu,samo broj manju.
a za ovu drugu neznam kakva je...

Doomsday:
Po Splitu su poplavile ARC kacige, jeftine Taiwanske...
tribale bi imat neke certifikate...
šta mislite o  njima?
ove godine su počeli kopirat (krast) dizajn od drugih, Nolana pogotovo...
Šta mislite o kvaliteti?
link:
http://www.archelmets.com.tw/
eladio, oš malo do chata, a... :D
a moga si i priv. poruke provjerit...
adio.

eladio:
..iskreno...

nemam neko misljenje o njima.. nemam pojma da li sta valjaju..

a rigorozan sam na kacige, jer ih osobno nosim svaki dan, cijelu godinu..  :glasses9:

Spin:
Necu se puno pravit pametan,ali kacigu kupi ili neku najjeftiniju,zakona radi,ili kupi nesto posteno.
Dakle,kacigu iz jednog dijela,relativno laganu,sa svim potrebnim certifikatima.

A ove tute i jetice ne heben 2%.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju