eo doslo mi sa visokog prekrsajnog suda u zagrebu neko rjesenje, da sam proglasem krivim za NEŠTA.. to nešta je po članku 239 stavak 9. (nn br 105/04)
e sad ja sam procitao ovo sve komplet i kurca ne razumijem,spominju se neka osovinska opterecenja,zastita okolisa,dimenzije,masa vozila ovo ono... e sad pošto ja nikad nisam dobio nikakvu kaznu za nešta od navedenog a kamoli pisao prigovor i žalbu na tako šta,šta da radim s tim govnetom? mislim 300kn nije neka para al nedam za nesta ako nisam kriv... da, pise da je prigovor odbijen jer nisam dostavio nikakav dokaz o imovinskom stanju,ozljedi i sta ti ja znam.. pa mislim ono i ako jesam neki prigovor pisao,to je bilo da idem u srednju skolu ovo ono neradim nigdje i nemam nikaki izvor zarade,a i po datumu iz 2006 godine se vidi da sam bio maloljetan!!!!mislim koji to idiot moras biti da drzavi dostavljas potvrdu o nezaposlenosti i jos kao maloljetnik!!! e sad ako neko od jebenih sudaca cita ovo,NEK SI NABIJU DVA PRSTA U SUPAK I POLIZU jer ste lijeni ukucat u sustav ime i prezime okrivljenika i pogledat kolko ima godina,jel ide u skolu i ostale stvari...e sad dal je moguce da mi je murija patku podvalila,jer sam imao jedan takav slucaj... pobjego sam murjaku i on je napisao tek kasnije kaznu i bubnio datum bezveze(imo sam srece pa sam tog datuma bio na moru) i nije uspio taj pokusaj... od tih kazni po 300kn dobio jednom za retrovizore i za osobnu,za retrovizore dobio sudski ukor kao i za osobnu.. e sad ja stvarno neam pojma sta je to.. jel ima ko kakav pametan prijedlog,,kako da saznam za sta je kazna bila i tak to
Članak 239.
(1) Vozila u prometu na cesti moraju udovoljavati propisanim uvjetima glede dimenzija, najveće dopuštene mase, osovinskog opterećenja i zaštite okoliša te imati ispravne propisane uređaje i opremu.
(2) Vozila koja ne udovoljavaju propisanim uvjetima glede dimenzija, najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja mogu sudjelovati u prometu na javnoj cesti, odnosno gradskoj ulici ako udovoljavaju posebnim uvjetima koji omogućavaju siguran i nesmetan promet utvrđenim posebnim propisima.
(3) Operativne poslove mjerenja, odnosno kontrolu osovinskog opterećenja, ukupne mase i dimenzija vozila u prometu na cestama obavljaju stručno osposobljeni zaposlenici Hrvatskih cesta, odnosno ovlašteni carinski službenici u sklopu obavljanja poslova carinskog nadzora na graničnim prijelazima.
(4) Ovlašćuje se ministar nadležan za poslove prometa da u suglasnosti s ministrom nadležnim za unutarnje poslove donese propise o dimenzijama, ukupnoj masi i osovinskom opterećenju vozila, o uređajima i opremi koje moraju imati vozila i o uvjetima kojima moraju udovoljavati uređaji i oprema vozila u prometu na cestama.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba-obrtnik ako u prometu na cesti upotrebljava vozilo koje ne ispunjava propisane uvjete glede dimenzija, ukupne mase, osovinskog opterećenja ili nema ispravne propisane uređaje za upravljanje, zaustavljanje, uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa ili nadzornog uređaja i gume.
(6) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 4.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako naredi ili dopusti da se u prometu na cestama upotrebljava vozilo koje nema propisanu opremu ili ispravne propisane uređaje, osim uređaja za upravljanje, uređaja za zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog ili priključnog vozila, tahografa ili nadzornog uređaja i gume.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka i odgovorna osoba u pravnoj osobi, u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
(
Novčanom kaznom u iznosu od 400,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji u prometu na cesti upravlja vozilom koje ne ispunjava propisane uvjete glede dimenzija, ukupne mase ili osovinskog opterećenja, ili nema ispravne propisane uređaje za upravljanje, uređaje za zaustavljanje, uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa ili nadzornog uređaja i gume.
(9) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji u prometu na cesti upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje, osim uređaja navedenih u stavku 8. ovoga članka.