Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aprilia SR 50 R projekat
tuta125:
--- Citat: EmirF121 - 15 Lipanj, 2011, 19:17:05 ---@ pralas :o
@danc00 Mislio sam da se ne mogu vadit ovi vijci, jer sam mislio da je nemoguće napravit ovo što sam ja napravio. Ali sreća ovi iz Piaggio-a su mislili i na hajvane poput mene. :toothy3:
Izvadio sam one i ubacio nove, malo čvršće i koji mm duže.
Može li mi neko sa piaggio mašinom slikat kako mu grana ulazi u cilindar. Da vidim koliko to trebam stegnuti, jer nisam siguran koliko grana treba da uđe unutra. :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
pa na SR-u grana ne ulazi u cilindar, samo zasarafis koliko mozes :icon_scratch:
EmirF121:
--- Citat: tuta125 - 15 Lipanj, 2011, 20:03:14 ---pa na SR-u grana ne ulazi u cilindar, samo zasarafis koliko mozes :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Zasarafis koliko mozes i desi se to sto se meni desilo. Eto tuta mogo si ti slikat? :toothy10:
ivanm:
osjećajno se stegnu obe strane podjednako.. ja to radim T ključem jednom rukom.. dakle lagano, ne jako..
tuta125:
--- Citat: EmirF121 - 15 Lipanj, 2011, 23:40:04 ---Zasarafis koliko mozes i desi se to sto se meni desilo. Eto tuta mogo si ti slikat? :toothy10:
--- Kraj citata ---
ne da mi se lezat na ovom vrucem asfaltu trenutno :laughing7: a i nemam kameru a s kamerom na mobu se ne bi bas usrecio...
i kako ti je ivanm reko, drzis spuh na cilindru (znaci ne guras nego samo drzis) i zasarafis lagano malo jedan saraf pa malo drugi i tako ih lagano stezes dok ne osjetis da su dobro stegnuti :icon_thumright: samo polako, nema zurbe i nemas sto falit
EmirF121:
Danas postavio auspuh, stavio NGK BR9ES, vozio se nekih 10km i odjednom skuter mi izgubi snagu i ponovo se vrati, zatim ponovo izgubi snagu i ugasi se. Poslije ga upalim i radi normalno na leru, čim dam gas ponovo se ugasi. Nadam se da se karburator zaprljao. Šta mislite?
I još nešto:
Evo kad zavrnem šaraf za zrak ovako mi stoji. Ne bi li šaraf trebao skroz zatvoriti ovu rupu ako skroz zavrnem šaraf? :icon_scratch:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju