Tehnički kutak > Tuning skutera

primar & sekundar - pitanje

<< < (4/11) > >>

3alfa3:
Pravilno postelan skut kroz rad variomata ima uvijek iste okretaje bez obzira kakva getriba bila.
Tek u situaciji da je remen dosao do kraja (recimo 100 km/h), kraca getriba ce ici brze samo uz vise okretaje dok ce duza jos uvijek ubrzavati zbog sirenja variomata.

Na recimo 8000 okr. pri pola gasa dok variomat jos radi, brzina kretanja ce biti ista bez obzira na getribu. RAzlika je samo sto ce polozaj remena biti malo drugaciji (kraci omjer na duljoj getribi ce biti). Ali ukupni omjer izmedju okretaja radilice i zadnjeg kotaca ce biti isti.
To je zbog toga jer variomat kompenzira razliku.

Evo da nacrtam.... (crveno je kraca, a zeleno dulja getriba)

pitaNS:
ja sam stavio Stage6 primar 15/33...22% produženje.... Krajnja je otišla nekih 10kmh gore, međuubrzanja su ostala ista kao i sa originalnim prenosom...jedino je start nešto lošiji...

jedino me nervira zujanje iz prenosa jer su zupčanici ravni a ne kosi kao na originalu...

3alfa3:

--- Citat: pitaNS - 25 Kolovoz, 2009, 18:11:53 ---ja sam stavio Stage6 primar 15/33...22% produženje.... Krajnja je otišla nekih 10kmh gore,
--- Kraj citata ---

Znaci da bi ti bila idealna getriba neka od 10%, a ne 22%

--- Citat: pitaNS - 25 Kolovoz, 2009, 18:11:53 ---međuubrzanja su ostala ista kao i sa originalnim prenosom...jedino je start nešto lošiji...
--- Kraj citata ---

Tako i ova moja slika pokazuje - to je osobina varioamtskog prijenosa

--- Citat: pitaNS - 25 Kolovoz, 2009, 18:11:53 ---jedino me nervira zujanje iz prenosa jer su zupčanici ravni a ne kosi kao na originalu...

--- Kraj citata ---

da, pogotovo ako se radi o primaru jer se on vrti puno brze od sekundara

vlatko:
Evo ima Malossy primary gears za sym jet sport "Gear box primary drive -MALOSSI- SYM Jet SportX SR 50cc (Euro 2) - 15/44 = 1:2,9", ali dali znate koliko % je ovo? 10%??

3alfa3:

--- Citat: vlatko - 25 Kolovoz, 2009, 18:22:21 ---MALOSSI- SYM Jet SportX SR 50cc (Euro 2) - 15/44
--- Kraj citata ---

napisi koji je omjer serijskog pa cu ti rec

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju