Tehnički kutak > Tuning skutera
primar & sekundar - pitanje
radomir.g:
--- Citat: 3alfa3 - 25 Kolovoz, 2009, 18:10:10 ---Pravilno postelan skut kroz rad variomata ima uvijek iste okretaje bez obzira kakva getriba bila.
Tek u situaciji da je remen dosao do kraja (recimo 100 km/h), kraca getriba ce ici brze samo uz vise okretaje dok ce duza jos uvijek ubrzavati zbog sirenja variomata.
Na recimo 8000 okr. pri pola gasa dok variomat jos radi, brzina kretanja ce biti ista bez obzira na getribu. RAzlika je samo sto ce polozaj remena biti malo drugaciji (kraci omjer na duljoj getribi ce biti). Ali ukupni omjer izmedju okretaja radilice i zadnjeg kotaca ce biti isti.
To je zbog toga jer variomat kompenzira razliku.
Evo da nacrtam.... (crveno je kraca, a zeleno dulja getriba)
--- Kraj citata ---
Sve to stoji, samo je to sve tako malo teze dobiti bez boljeg Torque Drive-a....
vlatko:
--- Citat: 3alfa3 - 25 Kolovoz, 2009, 18:24:07 ---napisi koji je omjer serijskog pa cu ti rec
--- Kraj citata ---
Auuu ja nemam pojma to, kako to da vidim? :S
3alfa3:
--- Citat: vlatko - 25 Kolovoz, 2009, 18:32:56 ---Auuu ja nemam pojma to, kako to da vidim? :S
--- Kraj citata ---
ili saznaj, ili prebroji zupce. Trebas brojati zupce na osovini primara i veliki zupcanik koji je u kontaktu s njim
nostra:
imam ja produženu gertibu za 21% na tp trophy-u i dobio sam to da skuter ne čupa na samom startu(ali start nije loš-definitivno bolji od serijale koja je tip top poštelana),međuubrzanja ista s tim da sam dobio između 15-20 kmh krajnje ovisno o danu...i zvuk je ok kao da imam turbinu :laughing7:,nema urlanja osim na zadnjoj četvrtini gasa...
ivanm:
Vedrane, prodaj mi taj polini primar.. al ne sjećam se zakaj ga nisi ostavio na skutu..
znam da si ga imao i onda vratio serijsku getribu.. objasni nam zašto?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju