Tehnički kutak > Tuning skutera

ugradnja radilice

<< < (6/9) > >>

gokiSP:
da ali kad se kavez razklima i kad je vec gotov lezaj se pocme cut jer naravno kuglice vise nisu tako fiksne..znaci opet je bolje polamidni jer kad krene kurslus lezaj ce se cut i ako cak i pukne komad kaveza polamid nece ostetit nista a imas vremena ugasit motor a metalni ako se raspadne nemas vremena.. :icon_biggrin:

Marino1907:
Evo kako ja stavljam ležajeve i semeringe.
Najprije sve dobro očistim,ugrijem blokove i stavim ležajeve na svoje mjesto,kada su blokovi zagrijani oni skoro pa sami upadnu ako je potrebno lagano gumenim čekićem polupam po vanjskom rubu.Nakon toga sa radapcigerom(kućne izrade)uvučem radilicu najprije u mali blok a zatim sve zajedno u veliki blok.Naravno između toga stavim diht masu.Nakon toga stavim semeringe sa rukom eventualno ih potisnem sa gedorom i to je to.Ovaj alat za uvlačenje radilice je odlična stvar to mi napravi jedan tokar i koristim ga već godinama,radilica uvučena bez ikakvog hlađenja i drugih komplikacija za 5 minuta.

vuk:
e to i ja koristim, home made radapciger za radilicu, još si moram napravit neki i za ležajeve  :headbang:

Marino1907:
Kako misliš za ležajeve stavit u blok ili za skidanje sa radilice kada ostanu na njoj?

vuk:
pa za stavit u blok, puno je bolje tako. znalo se desit da mi zapne pa neće ni unutra ni van, onda ga moram ćekićem nabijat.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju