Tehnički kutak > Tuning skutera
ugradnja radilice
dhorvat:
--- Citat: Giz - 16 Kolovoz, 2009, 15:42:43 ---A vidjeti čemo. Trenutno se vrti plastika več skoro tisuču km.
Ja sam od par stručnijih ljudi čuo da ide plastika kod večih tolerancija dok kod manjih mora metalna rešetka.
Logike mi ima, detalje nisam pitao nažalost.
--- Kraj citata ---
Ja pak razmišljam na ovakav način:
Plastična (ili kakva već je) kad se raspadne, ne napravi (navodno) štetu na cilindru i ostalim djelovima termogrupe. A metalni zadnjih par stotina kilometara prije nego se raspadnu užasno počnu ružit što i najvećem laiku daje do znanja da nešto nije u redu :icon_thumright: Nemora biti pravilo uvijek, ali većinom je tako, bilo barem meni dosad :dontknow:
gokiSP:
cuju se i ovi sa polamidnim kavezom...pocnu zveckat ko ludi..:D
nedavno sam pricao sa andelkom iz lagerosa i covjek preporuca ove sa polamidnim kavezom, sto na serijalu sto na nesto jace..istu pricu sam cuo i od ljudi iz piaggia :dontknow:
dhorvat:
--- Citat: gokiSP - 16 Kolovoz, 2009, 16:02:48 ---cuju se i ovi sa polamidnim kavezom...pocnu zveckat ko ludi..:D
nedavno sam pricao sa andelkom iz lagerosa i covjek preporuca ove sa polamidnim kavezom, sto na serijalu sto na nesto jace..istu pricu sam cuo i od ljudi iz piaggia :dontknow:
--- Kraj citata ---
Znači to je postala stvar "kome kako paše". Ja ću stavljat metalni kavez jer tak serijska mašina ima, a nije greška ako se stavi poliamid :binkybaby:
gokiSP:
ja sam samo jednom stavio sa metalnim kavezom...sa polamidnim kavezom sam stavljao i u cistu serijalu i u 70ccm i nikad problema..na vrijeme ih cujes :toothy11: evo sad isto u ovog runnera koji je skoro serijala isto idu sa polamidnim kavezom.. :dontknow:
ivanm:
treba zapaziti da ako se poliamidna rešetka raspadne, ona će se raspasti sva, kuglice će se porasipati po bloku, tako da je moguće da one oštete cilindar i ostale dijelove..
ništa nije sigurno..
ležaj je tako sastavljen da se između košuljica slože kuglice, i onda se metalna rešetka zapunktira a ova poliamid valjda na vruče naštanca..
kod obje vrste ležaja moguće je da kod totalnog raspada rešetke i kuglice završe u bloku...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju