Tehnički kutak > Tuning skutera

ugradnja radilice

(1/9) > >>

gokiSP:
evo ovo neka bude neka vrsta ankete ali svoj glas pisite tu u obliku posta i naravno navedite razlog, mane, prednosti i tako..znaci pitanje glasi na koji nacinu ugradujete radilicu?

dhorvat:
Minarelli sam jedino ugrađivao dosad i to traje saaaatima  :toothy12::

Radilica na 5 sati u škrinju. Ležajeve polako nabijem u jedan i drugi dio bloka tuckanjem u krug po samom rubu ležaja dok ne osjetim da udaram "na tvrdo". Nakon toga na jedan i drugi blok po spoju namažem sa dihtmasom. Uzmem fen (može i običan) i zagrijem ležajeve da budu vrući, cca 10 minuta.  Nakon toga radilicu vadim iz škrinje i odmah ju stavljam u veći dio bloka (makar svejedno je) i radilica sjedne ko u loj  :toothy3:

Nakon toga manji blok stavim gore, isto tako sjedne, ako ne lagano tucnem čekićem i pritegnem blokove imbus-šerafima. Pričekam sat vremena da se radilica malo "otopi" i kljucnem sa čekićem sa svake strane (obavezno matice na navojima da ne sj*bemo navoj dok se ne scentrira, odnosno dok se ne počne lagano vrtiti. Nakon toga spremna je za podmazivanje 2T uljem, ležajeve nauljim i na kraju namastim semeringe sa nutarnje strane (gdje klizi po radilici) i stavim ih u ležište.

End of story  :redface:

gokiSP:
lezajeve ne hladis tj grijes blokove prije nego stavis lezajeve u njih?

seba:
ja sam radio tri puta na ovja nacin i nije bilo problema nikad
radilica u skrinju,sta duze to bolje,zamotana u vrecicu
lezajeve kuham u ulju(moze od motora,moze biljno svejedno)
i onda te vruce lezajve stavljam na hladnu radilicu,samo kliznu,netreba nista nabijat
onda veci blok zagrijem sa fenom i stavim radilicu unutra,tu je potrebnom malo sa cekicom lupit
i onda isto tako zagrijavam malo blok i staavim gore i mlao lupim i stegnem serafima
naravno prije svega toga izmedju blokova stavim diht masu
i onda nakraju pustim da se sve ohladi i onda stavljam semeringe
podebljao sa ohladi jer je to dosta bitno,jednom kad sam stalvjao odma semeringe na vruce blokove,oni su se vjerojatno malo rastegnuli i onda su ispadali van,tako da je bitno da se to ohladi,ne mora sad bit bas hladno,ali ono pustite nekih sat vremena da se pohladi,ako radite zimi i prije se ohladi :icon_biggrin:

dhorvat:

--- Citat: gokiSP - 16 Kolovoz, 2009, 12:13:18 ---lezajeve ne hladis tj grijes blokove prije nego stavis lezajeve u njih?

--- Kraj citata ---

Kod mene nije bilo potrebe. Ležajevi su lagano sjeli "na prvi zub" tako da nisu ukoso ulazili unutra, a dalje samo treba pazit da jednoliko sa svake strane ulazi unutra i nema problema  :icon_thumright:

Moram priznat da ovu @sebinu metodu nisam probao a također izgleda OK  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju