Molil bi pomoć, savjet, bilo kaj......
Naime kaj.....curi mi benzin na-oko-kraj.ispod-sastrane čepa od benzina. Ne znam ni sam točno gdje.
Odem na servis, ljudi stave novu gumicu ispod čepa...ništa. Curi i dalje. Odem ponovo, stave mi novi čep...opet ništa. Ljudi susretljivi i vidim da bi pomogli, ali očito ni sami ne mogu odgonetnuti u čemu je problem.
Mislio sam solo prčkati i nekak to zatvorit, ali onda si mislim pa ipak skuter ima tek mjesec dana, a ak nekaj, nedaj Bože, sprčkam, onda budu rekli da je to zato jer sam se sam petljal u ono kaj mi nije posel.
No sad već polako ludim. Ne muči me to kaj curi, nego jednostavno nije ugodan osjećaj da ti pod guzicom kaplje benzin. Pogotovo ne pri ovim vrućinama kad se isparavanje osjeti čim stanem na semaforu. Prvo sam mislil da si to umišljam i da je to od drugih vozila na semaforu, ali definitivno nije.
Na slici koju prilažem, pretpostavljam da je:
1 – iberlauf (odzračnik) za ulje
2 – predviđeni odvod ako se prolije dok se toči gorivo
3 - iberlauf (odzračnik) na čepu za benzin.
E sad, ova rupica na čepu za benzin mi baš ne djeluje da ima neku svrhu, jer kad sam ju probao propuhati zrak uopće ne prolazi kroz nju.
Veli frend da bi kroz nju trebao izlazit zrak i da vjerojatno izlazi kad je pod pritiskom jer da se stvara tlak u rezrevoaru.
Probal sam i stavit još jednu gumicu i zatvorio i opet isto.
Razmišljao stavit neku mekaniju plastiku preko otvora za bengu, pa onda zašarafit čep.
Razmišljao i probušit rupicu na čepu skroz, tako da ima protok zraka koji se osjeti kada puhnem.
Ima li tko kakav savjet, ideju, rješenje?
Unaprijed hvala