Tehnički kutak > Tuning skutera

LPG u skuter......?????

<< < (8/12) > >>

Keky.sb:

--- Citat: animatrix - 04 Listopad, 2009, 22:35:01 ---da ovi u ini ne luduju sa cijenom plina i dobavljivoscu preko zime, bio bi isplativ i na skuterima...
sto se tice plina, njegovim izgaranjem se oslobadja puno manje stetnih plinova, ne stvara cadju na klipu niti unistava auspuh.. a i treba se pocet ekoloski osvjestavati... to sto motor ima manje snage, vise trosi, ovo ono, sigurno nece trositi duplo kao sto su neki vamo predvidjeli nit ce bit duplo sporiji... sve su to nijanse...

--- Kraj citata ---

potpis  :icon_thumright:

GUGY:
Evo čitajuči ponove ovo od početka do kraja morao sam da reagiram sa par navoda:
Ja sam ovlašteni distributer PROplina za dio Slavonije pa znam neke stvari vezane za plin.
1. Cijena plina ne divlja nego se korigira u rangu sa benzinom. Mislim da cijena plina mora biti 55% ili tako nešto benzina... A zašto nema plina po zimi... E pa zato jer se Inina postrojenja svake godine remontiraju i u tom vremenu se slale količine plina po regijama po statističkim podacima koliko je auta registrirano na plin. Normalno u HR da je samo svaki 14i auto uredno registriran pa sad vidite di je problem.
2. Kvaliteta plina je u skladu sa svakom normom po kojoj se kontrolira a navodna loša kvaliteta je rezultat što su mađariušli   u INU i podvaljuju nam Mađarski plin koji nije ni sluga našem te tako ruše ugled HR plina da bi INA bila što jeftinija za neke  potencijalne kupce danas-sutra kad se naša Vlada odluči prodat.
3.Uvijek če biti onih za i protiv plina kao i onih za i protiv Dizela itd. Ja sam osobno samo za LPG a benzin je nužno zlo u autu koje moraš imat. Svi bi da im auto ne troši ništa a ide ko lud. Današnji sistemi plina se daju tako uštelat da auto ide bolje na plin nego na benzin a potrošnja je ista kao i na benzin. Iz osobnog iskustva govorim jer sam trenutno vlasnik 2 auta na plin a imao sam prije HONDU PRELUDE koja je bolja bila na plinu nego na benzi. Stvar je samo u majstorima... Trenutno u Slavoniji su NAJAČI za ugradnju plina  :notworthy:  AQUAPLIN. Dečki se stalno usavršavaju i u 3-4 godine nisu zeznuli ni jedan auto.
Mislim da plin u motoru je ok ali samo na večim ccm recimo od 200 pa na više.

psycho:
o tome ti ja i pricam sta ce nekom na 50 ccm plin hahahha pa to je citava glupost  :angry9:

premda nisam ni za ikakvu drugu verziju plina na bilo kakvom vozilu iako je mozda cak i dobar :dontknow:

ma jebes plin nikad  ga nezelim pa ni tad totalna glupost

sttipe:
dobro,zna li neko ide li plin u 2t,motore,i sta tad podmazuje masinu?
ps.,sta ima veze da je 50 ccm,kad mi energija trosi 4.5 litre,a astra 6..astra mi je jeftinija za vozit..i nisam reka da cu ga ubacivat,ali ni da necu..jednostavno me zanima..

zeto:

--- Citat: sttipe - 05 Listopad, 2009, 22:51:21 ---dobro,zna li neko ide li plin u 2t,motore,i sta tad podmazuje masinu?
ps.,sta ima veze da je 50 ccm,kad mi energija trosi 4.5 litre,a astra 6..astra mi je jeftinija za vozit..i nisam reka da cu ga ubacivat,ali ni da necu..jednostavno me zanima..

--- Kraj citata ---

može plin u 2T motor/skuter.......jer imaš rezervoar s uljem i pumpu,koja dodaje ulje u karburator ili usisnu granu......sve isto kao i s benzinom, što se tiče podmazivanja......

ja imam trenutno neki isparivač LOVATO, skontao sam neku shemu kako to napraviti......samo bi još trebao napraviti neki mješač plina,i jedan spoj crijeva na filter plina......jer za probu kada se bude radilo, plin će ići iz boce za kućnu upotrebu......a poslije ću rješiti neku bocu...

plin imam u autu s karburatorom (isto ko na skuteru),atest......trošak je nikakav, što se tiče održavanja.......na 55000km zamjenjen filter plina(20-30kn),a na 85000km promjenjene membrane u isparivaču (150kn)......i to je sve.....posao zamjene sam odradio sam......

od svega ovog posla, najteže je bocu negdje smjestiti......jer plin nemožeš atestirati kod nas,pa bi na neki način bilo dobro da je sve skriveno.........

drugi od problema.......da li će djelatnik na benzi htjeti napuniti plin u skuter........pa je jedno od rješenja, da koristi bocu za kuhanje, i kada ju potrošiš,dođeš na benzu i zamjeniš ju.......kao na nekim viličarima.......samo opet problem,gdje smjestiti bocu promjera 300mm i duljine 590mm........ona nebi bila loša, jer ima 10kg plina, što je približno 17 litara.......i dođe 84 kune, pa sad računajte koliko bi prešli s tim.....

to mi je nekako želja napraviti.......ne zbog uštede, nego da vidim kako bi motor funkcionirao s tim......možda se čak i bolje pokaže od benzina......

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju