Tehnički kutak > Tuning skutera

Malossi multivari za minarelli

<< < (16/21) > >>

Drnda:
a eto onda... jbg, ja znam da moze siri remen ici samo je potrebna odgovarajuca duljina i pezoov je 18 mm, onaj bando, ali mislio sam cnc onaj ventilvar i to bi popunilo, nisam nikada kemijao po prijenosu vise od stavljanja multivara i ustelavanja istoga tako da nemam pojma..

tomof10:
ma meni se sada penje do vrha ventilatora i to mi je dosta al ide mi skuter jedno 10 km bolje sa over variom nego sa obicnim multivarom.

DvdAerox:

--- Citat: SlowRider - 02 Listopad, 2009, 22:40:06 ---sumnjam da ce itko iskoristiti max. promjer i da pripase veci ventilator. Problem je u razmaku izmedju variomata i ventilatora kada je prijenos u max. omjeru, taj razmak je veci od sirine remena i onda nema sanse da remen dodje do vrha. Ako je recimo na vrhu 18mm udaljenost, a remen je 16.5, onda nema sanse da remen dodje do vrha.

ovo je uvjet koji treba biti zadovoljen da bi remen dosao do vrha:

ali nije nemoguce, jednostavno se ubaci siri remen, ja sam to napravio na obicnom multivaru i ovo je bio rezultat:

ali sa sirokim remenom se narusava rad variomata, star je los, ubrzanja su slabija, jedina prednost je top speed koji ide bez problema preko 100km/h po gpsu, ali prijenos se jako grije pri toj brzini i tom prijenosnom omjeru iako je deklo izbuseno.

i uz malossi overrange komplet se dobije taj "manji" ventilator tako da je najpametnije ostati pri tome.

--- Kraj citata ---

i tu ja turpijam  ::)

Pupo:

--- Citat: DvdAerox - 02 Listopad, 2009, 23:11:13 ---i tu ja turpijam  ::)

--- Kraj citata ---

Di, što, gdje, koliko? :D Koji tutorial?  :toothy9:

dhorvat:

--- Citat: Area51 - 03 Listopad, 2009, 11:00:15 ---Di, što, gdje, koliko? :D Koji tutorial?  :toothy9:

--- Kraj citata ---

I ja to ne kužim kaj je mislio reć.

Možeš jedino poturpijat ventilator i vario dolje blizu bolcne da bi se bolje stislo i onda bi diglo remen. Al kako to poturpijat da se ne poremeti širenje variomata od 15km/h do 40 km/h?  :dontknow:

Znači i MHR multivar ima isti problem?  :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju