Tehnički kutak > Tuning skutera
Malossi multivari za minarelli
DvdAerox:
btw. nije za over vario 101mm?
ako hoces dizat do kraja remen isturpijaj polutke ko u onom tutorialu ;D ali pazi da ne pretjeras :)
SlowRider:
--- Citat: DvdAerox - 02 Listopad, 2009, 21:19:54 ---btw. nije za over vario 101mm?
ako hoces dizat do kraja remen isturpijaj polutke ko u onom tutorialu ;D ali pazi da ne pretjeras :)
--- Kraj citata ---
ovo je promjer mhr multivara i za overa:
ne brini se za podizanje remena, to cu srediti bez turpije :glasses9:
Drnda:
nego da te pitam, sto ne razmislis moze li od kojega drugoga skuta ici ventilvar a da ima veci promjer, mislim da pogledas pezo, moguce je lako da on ode nekako su mi previse slicni dijelovi sa minarellijem... imas ih vise mislim i onaj stage 6 cnc... onaj bez krilaca mislim da je on veci...
tomof10:
i ja mislim da je onaj staege 6 ventilator veci al to mora netko potvrdit tko ga je imao
SlowRider:
sumnjam da ce itko iskoristiti max. promjer i da pripase veci ventilator. Problem je u razmaku izmedju variomata i ventilatora kada je prijenos u max. omjeru, taj razmak je veci od sirine remena i onda nema sanse da remen dodje do vrha. Ako je recimo na vrhu 18mm udaljenost, a remen je 16.5, onda nema sanse da remen dodje do vrha.
ovo je uvjet koji treba biti zadovoljen da bi remen dosao do vrha:
ali nije nemoguce, jednostavno se ubaci siri remen, ja sam to napravio na obicnom multivaru i ovo je bio rezultat:
ali sa sirokim remenom se narusava rad variomata, star je los, ubrzanja su slabija, jedina prednost je top speed koji ide bez problema preko 100km/h po gpsu, ali prijenos se jako grije pri toj brzini i tom prijenosnom omjeru iako je deklo izbuseno.
i uz malossi overrange komplet se dobije taj "manji" ventilator tako da je najpametnije ostati pri tome.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju