Tehnički kutak > Tuning skutera
ulje + nekakav zvuk
dhorvat:
--- Citat: 3alfa3 - 13 Kolovoz, 2009, 01:55:25 ---da
ja kupujem u Tokicu u Marticevoj (kod kvatrica).
Najbolje je da ne mijesas ulja, ali ono malo sto ce ostat starog nema veze. Nakon 2-3 nadolijevanja ce unutra biti samo novo ulje
--- Kraj citata ---
Ma ova sva nova ulja su navodno na istoj nekakvoj bazi rađena pa se mogu mješat bez problema. :dontknow: (ali ako probate, za eventualna zacvikavanja nisam odgovoran :toothy3:)
Kod moje cure u Malagutiju je bilo oko pola litre neznam-kojeg ulja i nadolijao sam scoot sport i vozi se već 2 000 km :icon_thumright: Naravno već sa drugim tankom ulja :toothy11:
Antares:
Što se tiče pitanja uvezi spuštanja niz malo duze brdo i ne davanja gasa u meduvremenu te gašenja skutera...
Kad pak dajem gas tu i tamo da se ne zgasi onda počne dosta trokirat kad se vratim na ravninu.
Kako da to sredim? (karb je minarelli...)
3alfa3:
--- Citat: Antares - 19 Kolovoz, 2009, 21:46:46 ---Što se tiče pitanja uvezi spuštanja niz malo duze brdo i ne davanja gasa u meduvremenu te gašenja skutera...
Kad pak dajem gas tu i tamo da se ne zgasi onda počne dosta trokirat kad se vratim na ravninu.
Kako da to sredim? (karb je minarelli...)
--- Kraj citata ---
Neovisno o bilo cemu....
Trokiranje je znak prebogate smjese.
"Umjetnost" je prepoznati o kojem otvoru gasa se radi pa onda (samo) to korigirati
Obzirom da skut trosi oko 5 litara, nije situacija dramaticna jer kod trokiranja na takvom setupu bi potrosnja mogla komotno bit i duplo veca
Antares:
Trebao bi onda smanjiti smjesu? Jel znaš gdje se to radi na minarelli karbu?
Također nekad imam problem s paljenjem (moram duže držat gumb i kocnicu da upali).
Dakle, da sumiram, problem je u tome da kad vozim niz brdo ili općenito bez gasa rad motora se uopće ne čuje (nije da je tih nego se uopće ne čuje, kao da je zgašen).
Kao posljedica toga (valjda, iako mislim da je to više simptom problema, a ne sami problem - a problem bi mogao biti nešto kao npr. previše smjese što Alfa kaže), ako nisam tu i tamo okrenuo ručicu gasa dok sam se spuštao niz brdo, skuter se zgasi ili za vrijeme spuštanja ili kad stanem, a ako sam dodao tu i tamo gas onda se ne zgasi, ali trokira prilikom sljedećeg normalnog dužeg gasa.
Drnda:
zamijeni svjecku
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju