Tehnički kutak > Tuning skutera
ulje + nekakav zvuk
Antares:
Već prije sam pitao uvezi nekog zvuka koji se čuo pri 6800-7200rpm kao neka zvečka no nitko nije znao o čemu je riječ.
Sad kad je gore MHR replica + 19 karb se više ne čuje taj zvuk nego zvuk sličan nekakvoj aluminijskoj foliji kad se npr. zgužva i to samo dok otpustim gas. Jel to normalno? :)
Također imam pitanje uvezi ulja. Chupsy koji mi je slagao setup mi je prepručio malossi ulje no to mi je stvarno preskupo (mislim da je preko 300kn litra), a rekao je da agip sintetičko koje sam do sad točio nije nešto posebno dobro pa me zanima koja bi bila najbolja alternativa, a da nije preskupo?
Još nešto me zanima. Sad kad vozim, a ne držim gas (dakle na brdu ili ako sam dao ubrzanje pa otpustio) ne čuje se rad motora. Prije se čulo kao da radi u leru, ali sad ništa. Kad skuter stane ponovno se čuje rad u leru najnormalnije.
dhorvat:
--- Citat: Antares - 12 Kolovoz, 2009, 15:58:15 ---Već prije sam pitao uvezi nekog zvuka koji se čuo pri 6800-7200rpm kao neka zvečka no nitko nije znao o čemu je riječ.
1.) Sad kad je gore MHR replica + 19 karb se više ne čuje taj zvuk nego zvuk sličan nekakvoj aluminijskoj foliji kad se npr. zgužva i to samo dok otpustim gas. Jel to normalno? :)
2.) Također imam pitanje uvezi ulja. Chupsy koji mi je slagao setup mi je prepručio malossi ulje no to mi je stvarno preskupo (mislim da je preko 300kn litra), a rekao je da agip sintetičko koje sam do sad točio nije nešto posebno dobro pa me zanima koja bi bila najbolja alternativa, a da nije preskupo?
3.) Još nešto me zanima. Sad kad vozim, a ne držim gas (dakle na brdu ili ako sam dao ubrzanje pa otpustio) ne čuje se rad motora. Prije se čulo kao da radi u leru, ali sad ništa. Kad skuter stane ponovno se čuje rad u leru najnormalnije.
--- Kraj citata ---
1.) Postoji šansa (ako na isto mislimo) da je to do igličastog ležaja. Takav sam i ja zvuk imao i nakon cca 1000 km se raspao i zacvikala mašina. :icon_thumright:
2.) Stavi Fuchs Silkolene Scoot Sport 2 i miran si :toothy11:
3.) To mi zvuči kao malo presiromašna smjesa na ler gasu pa kod većih okretaja imaš filing ko da si okrenuo ključ za gašenje motora a on još radi :dontknow:
dino gp1:
--- Citat: dhorvat - 12 Kolovoz, 2009, 16:12:19 ---2.) Stavi Fuchs Silkolene Scoot Sport 2 i miran si :toothy11:
--- Kraj citata ---
Puno muzike malo para :icon_biggrin:, odlicno ulje :icon_thumright:
SlowRider:
300kn za ulje, pa radje bi mjenjao termo grupu ako treba :jerk: druga je prica ako se radi o 3L ulja za 300kn :toothy3:
meni je normalno da se pojave nekakvi zvukovi nakon ugradnje 70ccm termo grupe, na nekom podrucju se mora osjetiti promjena, recimo meni "ronda" na leru dok se serijala doslovno ne cuje.
Antares:
--- Citat: dhorvat - 12 Kolovoz, 2009, 16:12:19 ---
1.) Postoji šansa (ako na isto mislimo) da je to do igličastog ležaja. Takav sam i ja zvuk imao i nakon cca 1000 km se raspao i zacvikala mašina. :icon_thumright:
2.) Stavi Fuchs Silkolene Scoot Sport 2 i miran si :toothy11:
3.) To mi zvuči kao malo presiromašna smjesa na ler gasu pa kod većih okretaja imaš filing ko da si okrenuo ključ za gašenje motora a on još radi :dontknow:
--- Kraj citata ---
Skuter ima tek 5300km s tim da je 500km na kitu. Zar je moguće da je već sad ležaj gotov?
Chupsy mi je rekao da stavljam 1dl ulja na puni tank benzina, ali nekako mi se čini da se manje guši (posebno dok je hladan) i da ima manje dima kad ne stavim ulje u tank benzina (trenutno nemam ulja pa nisam stavio na zadnje punjenje goriva), ili je moguće da je do toga što sam punio ovaj put na OMV-u makar ne vjerujem da je do toga.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju