Tehnički kutak > Tuning skutera
Štimanje karburatora
3alfa3:
--- Citat: EmirF121 - 11 Kolovoz, 2009, 00:43:41 ---Evo sad sam bio na vožnji. Znači guši se negdje na pola gasa, kad dam do kraja ne guši se. Kad se skroz zagrije ne guši se nikako ali slabo ubrzava. Prije je svjećica bila smeđe boje sad crna ko ugalj i mokra.
--- Kraj citata ---
Opisao si kao da je siromasno na srednjim otvorima. To se rijesava sa dizanjem igle (spustanjem segera na njoj).
P.S.
Ocito krivo gledas svjecicu (trebas vozit 2-3km na istom otvoru gasa, naglo stat i vidit boju, a ne da skut radi jos neko vrijeme u leru ili ko zna kako).
To ponovis 4 puta i sve znas - 1/4, 2/4, 3/4 i full gas. Ovisno o boji stelas taj dio.
1/4 je najcesce stvar serafica smjese ili zraka, 1/2 je sigurno polozaj igle, 3/4 je najcesce igla ili glavna dizna, a full gas samo glavna dizna
EmirF121:
Znači štimam dio po dio? Prvo na malo gasa, pa na pola, pa malo više, pa do kraja. :binkybaby: I na svakom režimu gasa mora svjećica biti boje kafe jel tak? Znači nije sve u šarafu za dovod zraka, ja sam mislio da samo na tom šarafu štimam smjesu. Ta igla se nalazi pored glavne dizne jel tak? I na koju visinu je dižem? Znači kod mene je bila dizna 53 i sad sam stavio diznu 64 i sklonio limić, prsten iz vario i slijepe cijevi.
EmirF121:
Hajde ljudi pišite da riješim ovaj problem, vozi mi se skuter. ;D
3alfa3:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=7062.0
EmirF121:
A nemože se niko tu snaći. Nego gdje se nalazi ta lulica kod airboxa i čemu ona služi i šta da radim s njom? Znači ono što si gore napisao je provjereno, sutra ću tako pokušati namjestiti karburator.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju