Tehnički kutak > Tuning skutera

Štimanje karburatora

<< < (4/10) > >>

EmirF121:
Alfa je li isti postupak kako kod 19 mm karba? Gotovo je sad kad sam dirao šaraf i da smanjim diznu opet bi bio raštiman karburator.

3alfa3:
Piaggio u service manualu kaze da se kod skidanja blokada varioamta i spuha stavi 4 broja veca dizna, ali da se airbox i limic na karbu ne dira.
Kad stavis red sponge najcesce ne treba veca dizna. Kad stavis spuh tipa ZX na svoj skut, onda stavi i lakse rolice koje dodju s njim, stavi i federe kuplunga koji dodju s njim, ali i glavnu diznu oko 64. Limic u tom slucaju mozes maknut, ali airbox ne diraj

3alfa3:

--- Citat: EmirF121 - 12 Kolovoz, 2009, 00:45:33 ---Alfa je li isti postupak kako kod 19 mm karba? Gotovo je sad kad sam dirao šaraf i da smanjim diznu opet bi bio raštiman karburator.

--- Kraj citata ---

Princip stelanja je isti, ali je na 19 seraf smjese dok je kod tebe seraf zraka.
Okretanjem u lijevo ti dodajes zraka (na 19 bi dodavao benzin).

Zaserafi ga do kraja u desno, a onda 1,5 kruga okreni u lijevo (540 stupnjeva). To je u 90% slucajeva optimalno.
Okretanjem u lijevo ces osiromasivat smjesu, a u desno obogacivat.
Siromasno = gushenje (svjecica je presvijetla)
Bogato = trokiranje (svjecica je pretamna ili cak i mokra)

EmirF121:

--- Citat: 3alfa3 - 12 Kolovoz, 2009, 00:47:02 ---Piaggio u service manualu kaze da se kod skidanja blokada varioamta i spuha stavi 4 broja veca dizna, ali da se airbox i limic na karbu ne dira.
Kad stavis red sponge najcesce ne treba veca dizna. Kad stavis spuh tipa ZX na svoj skut, onda stavi i lakse rolice koje dodju s njim, stavi i federe kuplunga koji dodju s njim, ali i glavnu diznu oko 64. Limic u tom slucaju mozes maknut, ali airbox ne diraj

--- Kraj citata ---
Hoćeš da kažeš da ne stavljam red sponge ili da ne diram tu lulicu? Za šta služi lulica i gdje se nalazi. Znači da idem od 1/4 gasa pa 1/2 pa 3/4 pa full i svaki put provjeravam svjećicu. A ono podizanje igle, to je ona igla do glavne dizne. Na koliko nju da podignem? Jel mi se sad hebe mašina kad sam izvadio limić i je li taj limić blokada ili sam ga trebao ostaviti?

3alfa3:
Igla ide kroz difuzor i skoro dotice glavnu diznu. Nju nemas potrebe dirati.

Samo stavi diznu 58 i vrati limic.
Lulicu ne diraj
Mozes stavit red sponge

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju