Ljudovi pomozite... ne znam više što da napravim...
Skuter mi ne ide k***a, više ću poluditi
Stanje sa skuterom:
1. Mijenjane opruge kvačila (malossi žute)
2. Mijenjan centralni (malossi žuti)
3. Mijenjan remen (danas stavio novi)
4. Mijenjane karike i svi dihtunzi (čišćen cilindar i klip od gareži i masnih nakupina)
5. Mijenjane rolice (5.0g)
6. Varen serijski spuh (na jednom dijelu je imao rupicu i puštao je zrak)
7. 12mm karb, dizna 86, red sponge i cijela lulica izvađena iz airbox-a
8. NGK svjećica (bila nova više nije ali mislim da je još uvijek u redu)
Problem:
1. Skuter kreće s mjesta preslabo (zvono hvata nešto ispod 5000 okretaja), na uzbrdici se jedva pokrene a mislim da ne bi mrdnuo sa dvije osobe... mogu ga rukama držati a da ne krene
2. Oko 15km/h počinje normalno vući i drži okretaje oko 7000 (pri negdje 50km/h drži na oko 7300), ali je slabije ubrzanje nego što je prije bilo
3. Brzina na ravnom nije iznad 70km/h (prosjek oko 60-65)
4. Brzina na ne prevelikoj uzbrdici jedva 60km/h.... i manje
5. Brzina na nizbrdici... možda nešto iznad 70km/h (po mojoj procjeni ne bi ni pri 80 km/h još počeo razvlačiti)
Skuter kad je bio u super stanju:
1. Sjedneš prema nazad i nagneš se prema nazad lagano dizalo prednje kolo u zrak.
2. Ubrzanje fenomenalno
3. Brzina na ravnom 75-80km/h
4. Brzina na uzbrdici ne bi bila ispod 70km/h
5. Brzina na nizbrdici prelazi brojač (80km/h), negdje oko 100.
(samo ne znam kako su se okretaji kretali)
Kad sam danas mijenjao remen probao sam staviti rolice od mislim 4.0g, čak je držalo okretaje niže nego sa 5.0g rolicama (oko 6500 sa 4.0 i oko 7000 sa 5.0g)....
što sad da će sa težim rolicama ići bolje
Koji bi mogao biti problem da je skuter ovako u k***u, stvarno sam više ostao bez ideja, a potrošio sam vremena i para (još lako za to) i najviše živaca
Čak razmišljam dati nekome cilindar da mi napravi porting i sva ona čuda da mu poveća snagu...
Pomozite :'(