Pa koji je vama pa svima piše u knjižici 2 kw evo i meni al to ej zakonski tako. Oni imaju puno više od 2kw. Baotian ima2.2kw odnosno 3konja piše mi i u papirima di sam ag kupio i u svom katalozima....
i kako ti onda znas da tebi sr-ka ima koliko ono 8 konja ili kilowata, ni sam vise ne znam.........tj...kako ces nas uvjeriti
8 kilowata ima, da. Koja SRka, 50? :Puca iz puske:
PA skuteri imaju oko 5+- konja. Kit od TOP-a za Apriliju 2001. godiste, suzuki-morini masina ima 9 konja. Ja kada sam ga stavio sa auspuhom i karburatotom 17 na skuter skuter je dizao sa gasom na zadnji. Nisam imao variomat ni nista. Kit, auspuh i karb. Sa dvojicom, svaki put kad bi dao gas na zadnji, a tu i tamo kada sam sam bio. Tako je dizao sa kitom od 9, ili ajmo rec 10 konja, a ko je to napisao da mu skuter od 50cc ima 8Kw neka se uclani u lovacko drustvo. Prosao je ispit upravo.
SItuacija je sljedeća
Frend koji je prosle godine odvozil 1 utrku klase 6.5 (divljakusa ga dobro pozna ) je na prvom mjerenju imal 8.7 ks na kotaču, a 50 ccm
A dok mi dva idemo na ravnicu ja ga prolazim, a on mene ne moze prestici u vjetar, a moj je isto 50 ccm
Tak da to i nisu lovacke price
jel se dobiva na konjima ako ide otvoreni spuh, mislim svakako bi trebao vise pokazati na tocku, u odnosu na seriski spuh
c/p sa forum ss
napisao jolly the roger
ali za busenu 50ccm (klip 43mm)
''snaga ovisi o sili kojom se klip gura u DMT...ta sila je umnozak srednjeg efektivnog tlaka u cilindru i povrsine klipa - posto kompresija nije dirana, povecanje ce ovisiti o povecanju povrsine cela klipa. s tim da ako nisu kanali šireni bit ce i gubitaka
dakle povrsina kruga je (d^2)*pi /4
odnosno P2/P1 = (D2)^2/(D1)^2
iliti brojevima P2/P1 = 43^2/40^2 = 1,155625 , odnosno P2 = 1,155625 *P1 = 4,6225
dakle cca 4 i pol konjova...''