Tehnički kutak > Tuning skutera
svrha centralnoga
ivan24:
na njemu je sada dellorto 21mm,di se mogu nabaviti dizne???
speed:
--- Citat: ivan24 - 04 Kolovoz, 2009, 22:23:09 ---na njemu je sada dellorto 21mm,di se mogu nabaviti dizne???
--- Kraj citata ---
kod mene :icon_thumright:
ivanm:
točnije to je "feder kontrasta" i služi da pruža protuotpor širenju variomata pri utjecaju centrifugalne sile širenja rolica i omogućuje linearan prijenos snage na kotač..
ako je feder preslab, okretaji su preniski jer su rolice brzo raširile variomat, a ako je pretvrd, onda ga sporo ili nikako šire i okretaji su previsoki..
feder treba biti idealne tvrdoće da okretaji zajedno sa odgovarajućim rolicama u variomatu budu konstantni i u momentu motora..
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 05 Kolovoz, 2009, 09:49:13 ---točnije to je "feder kontrasta" i služi da pruža protuotpor širenju variomata pri utjecaju centrifugalne sile širenja rolica i omogućuje linearan prijenos snage na kotač..
ako je feder preslab, okretaji su preniski jer su rolice brzo raširile variomat, a ako je pretvrd, onda ga sporo ili nikako šire i okretaji su previsoki..
feder treba biti idealne tvrdoće da okretaji zajedno sa odgovarajućim rolicama u variomatu budu konstantni i u momentu motora..
--- Kraj citata ---
Eto, to je to.
Ali na temelju isprobavanja došao sam do nekog ajmo reći zaključka da nije isto ako pogodiš okretaje sa tvrđim centralnim i malo težim rolicama nego sa mekšim centralnim i malo lakšim rolicama. Sa tvrđim centralnim mi nekako drži više okretaja na manjim otvorima gasa i na istima je slabiji dok sa bijelim ima više snage na tim otvorima gasa.
Nešto kao da sa mekšim centralnim (i naravno malo lakšim rolicama) ima više momenta :icon_scratch:
Nek netko komentira ovo ko po prilici zna o čemu pričam :drunken_smilie:
speed:
--- Citat: dhorvat - 05 Kolovoz, 2009, 11:14:58 ---
Eto, to je to.
Ali na temelju isprobavanja došao sam do nekog ajmo reći zaključka da nije isto ako pogodiš okretaje sa tvrđim centralnim i malo težim rolicama nego sa mekšim centralnim i malo lakšim rolicama. Sa tvrđim centralnim mi nekako drži više okretaja na manjim otvorima gasa i na istima je slabiji dok sa bijelim ima više snage na tim otvorima gasa.
Nešto kao da sa mekšim centralnim (i naravno malo lakšim rolicama) ima više momenta :icon_scratch:
Nek netko komentira ovo ko po prilici zna o čemu pričam :drunken_smilie:
--- Kraj citata ---
ima vise momenta jer se i prije razvrti radilica,a ona odrecuje brzinu okretanja polutki
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju