Tehnički kutak > Tuning skutera

svrha centralnoga

<< < (3/4) > >>

Giz:

--- Citat: dhorvat - 05 Kolovoz, 2009, 11:14:58 ---
Eto, to je to.

Ali na temelju isprobavanja došao sam do nekog ajmo reći zaključka da nije isto ako pogodiš okretaje sa tvrđim centralnim i malo težim rolicama nego sa mekšim centralnim i malo lakšim rolicama. Sa tvrđim centralnim mi nekako drži više okretaja na manjim otvorima gasa i na istima je slabiji dok sa bijelim ima više snage na tim otvorima gasa.

Nešto kao da sa mekšim centralnim (i naravno malo lakšim rolicama) ima više momenta  :icon_scratch:

Nek netko komentira ovo ko po prilici zna o čemu pričam  :drunken_smilie:

--- Kraj citata ---

Manji su ti gubitci na centralnom jer je mekši tj. manje se snage disipira na njemu.

PS
Speed: Sve kaj si rekao ti i ne ide baš u korist poznavanja rada prijenosa... radije se prebaci u ulogu onoga koji uči.
NHF, doboronamjeran savjet.

speed:

--- Citat: Giz - 05 Kolovoz, 2009, 11:31:34 ---Manji su ti gubitci na centralnom jer je mekši tj. manje se snage disipira na njemu.

PS
Speed: Sve kaj si rekao ti i ne ide baš u korist poznavanja rada prijenosa... radije se prebaci u ulogu onoga koji uči.
NHF, doboronamjeran savjet.

--- Kraj citata ---
ok tata,aj mi dodji nastelat prijenos sada na 4 skutera,ima i tuniranih i serijskih :toothy11:

Giz:
Nema problema.
200kn po scootu, troškovi smještaja, goriva i dnevnica.

1600kn ti plača 2 dana.  :icon_thumright:

PS
Dobar meštar si ne radi reklamu.... rade mu je drugi. ;)

3alfa3:

--- Citat: Giz - 05 Kolovoz, 2009, 11:31:34 ---Manji su ti gubitci na centralnom jer je mekši tj. manje se snage disipira na njemu.
--- Kraj citata ---

Upravo o tome se radi.
Zato je uvijek nabolje vozit na sto meksem centralnom. Problem je jedino sto sa meksim federima gubitak uzrokovan nizim okretajima je veci od onog koji je prisutan sa tvrdjim federom, ali povoljnim brojem okretaja. Zato treba naci najmeksi moguci feder, a da motor u svim rezimima bude na okretajima gdje je snaga najveca (kod voznje full gasom). Tu veliku ulogu igra i kut sirenja zadnjih polutki.

Giz:
Savršeno rečeno.  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju