Tehnički kutak > Tuning skutera

Diskusija o kočnicama

(1/14) > >>

ivanm:
imam novijeg NRG-ja i ima kineske čeljusti..
dobro ajde, to je valjda normalno za današnje vrijeme..
ali serijske disk pločice su dosta loše, naime jedva stajem, mislim moram ko konj stisnuti brenzu da skuter zakoči..
uspoređujući to sa sf-om, ispada da on puno bolje koči makar ima manji disk.. istina je ja je 20 kila lakši od nrg-ja ali ipak..
izgleda da je stvar u serijskim pločicama koje su valjda pretvrde, pa se sad pitam koje da kupim, nove u piaggio dućanu, a ima i neke Malossi, prednje su 120 kn..
što preporučate?

Drnda:
pa po meni na runneru imam dojam da slabije koci... neznam zasto ali nemogu se naviknuti na njih, na pugu se lako doziraju, a ovdje ili ne koce i meke su ili su tvrde ali koce.. treba stisnuti bas dobro jako...

gokiSP:
na runnerima i nrg-ovima valjaju jedino kljesta na starim modelima odnosno brembo i ona koja na sebi imaju oznaku racing..ja sam usporedivao kljesta od novog runnera i od starog runnera brembo kljesta, o obadvoja kljesta sam stavio nove ferodo plocice i ova nova kljesta koce sigurno 30% slabije i najveci je problem upravo sto si ti rekao..kocnicu treba stisnut ful jako da bi pocela donekle kocit...

2TDottore:
znaci zakljucak je skidaj dolje kineski kaliper i stavljaj ovaj od starih modela sa mekanim plocicama i problem rjesen.....

Giz:
Pitanje je i polugice, same pumpice i naravno kakvoće pločica.

Osobno sam na carbon lorraine pločicama i to je brutalno kako staje scoot.
Jedini problem je što traže toplinu pa prvih par km i nisu baš tako pouzdane ali to je normalno za "racing" smjesu koja se koristi u njima.
Ima ih u AMS-u u Vrapču i kreču se cijene oko 180ak kn za njih. Smjesa je karbon/bakar pa su i pomalo agresivne na diskove.
Dakle, pločica koja je namjenjena jačoj vožnji i svakako ju preporučam u tom smislu.  :icon_thumright:

Ako pak tražite nešto pogodniju smjesu, ima u AutoBil-u sinter pločica koliko sam vidio. Neki danski proizvođač.
Osobno ubacio na Boška starome i koče puno bolje nego serijske pločice. Istina, i njima treba malo da se zagriju ali ništa drastično ili jače zamjetno.
Cijenom oko 130ak kn.  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju