Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
runner BBbgm by nostra
fatal1ty:
Fini navoj napravit na karbu , i stavit pipac s istim tim navojem i po navoju loctite i bok...nikakvo uprešavanje nije potrebno.
A kompresijski omjer si provjeri obavezno, jer skidat napamet glavu 1mm graniči s zdravom pameti bez provjere volumena i squisha. To se neradi napamet i to sam ti rekao na PM jer to nije sam otić kod tokara " joj bok stari daj mi skini 1mm mesa" . Treba tu imat par mjerenja i to fino podesit ,a neće ti to svaki tokar radit , pogotovo ne za jednu pivu :icon_thumright:
igor.sb:
moje skidanje glave za 0,8mm je bio prvi pametan potez :redface:
sqvis od 1,7mm i kompresijskim omjerom zvanim zaboli me uvo kotrlja se vec 2 god skoro
fatal1ty:
--- Citat: igor.sb - 22 Lipanj, 2011, 14:27:59 ---moje skidanje glave za 0,8mm je bio prvi pametan potez :redface:
sqvis od 1,7mm i kompresijskim omjerom zvanim zaboli me uvo kotrlja se vec 2 god skoro
--- Kraj citata ---
Ovako. Prva stvar, postoje tvorničke tolerancije u kojima se rade dijelovi. Zato tvoja glava nemora biti identične veličine kao susjedova, isto kao i klip isto kao i visina cilindra. Sve to poprilično može utjecat na razliku od squishu. Nek svaki dio bude različit za 0.5mm (bzvz broj) i razlika može biti sveukupno 1.5mm. Šta automatski daje drukčiji squish i koliko se treba glava skinut ili podmetnut kakav dihtung pod cilindar.
To u svemu kao rezultat utječe na to da kad ti skineš glavu 1mm, imaš komp omjer 12:1, a susjed će imat 15:1... šta očito nije baš dobro jer će mu to u kratkom roku razjebat radilicu, tj igličaste ležajeva koji to sve trpe. Uz to onda trebaš i točit barem gorivo 100 oktana, i dobro podesit paljenje da nedolazi do detonacija. A isto tak se preoblikuje geometrija glave da se smanji komp.omjer na poželjni nivo. Zato kad se tokari 2T glava nespušta se samo, nego se mjenja i oblik glave. Jedino ak hoćeš abnormalnu kompresiju, be my guest.
igor.sb:
znaci nemam brige s 1,7mm ;D
tnx
Drnda:
ako si ti skinuo 0.8, onda ja imam 2.1 skvoooooš hahaha
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju