Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

runner BBbgm by nostra

<< < (5/28) > >>

gokiSP:
Ivasol ispiri toplom vodom. Semerinzi Corteco smeđi, ležajevi skf polamid. Oko 300kn ti je komplet u lagerosu

nostra:
Skuter je jučer složen 95%,treba još neke sitnice riješiti i to je to...
-dakle oprani blokovi ivasolom
-bukva riješio ležajeve i semeringe radilice
-postavljene orginal karike od tp-trophya
-polinijev igličasti
-u multivaru je kombo 5,7 i 6.1 g role
-karbonske lamelice
-kevlar remen malossi
-dellorto malossi pakiranje PHVA ID,A7 igla na drugom zarezu odozgora,82 dizna
-airbox onaj veliki trokutasti na usisu malo proširen za cca 2 mm
-plavi polinijev centralni sa torsion controlom stavljen
-kvačilo je serijala sa žutim federima koji se dobiju uz leovinci auspuhe

-jučer je palo prvih 30-ak km nisam ga peglao radi razrade do kraja ,ali znao sam stisnuti do 3/4 gasa kad se digla temperatura na 75 stupnjeva i mogu reći samo blagoslovljen yasuni r,kako skuter finu snagu ima na pola gasa i na 3/4 to je začuđujuče...
-spustio sam iglu za jedan zub dolje jer je na leru i na 1/5 gas previše mokra svječica,a i sada dok je spuštena kod kretanja sa mizernim gasom zna se desiti buu buu buu zvuk motora-nazvao bi to trokiranjem,ali na 2/5 gasa kod kretanja odmah vuče fino bez problema(možda ću iglu čak spustiti do kraja)...

ostalo mi je još par stvari za obaviti,jučer je jako malo slinio antifriz između cilindra i bloka tamo di je onaj aluminijski dihtung,dotegao sam dodatno šarafe i danas ujutro nisam vidio niti kapljicu antifriza na bloku...ako će sliniti i dalje plan je staviti mrvicu diht mase...
-yasuni r je kupljen polovan i kod ulaza grane u top(tamo na onom tuljcu) pušta...kako to sanirati??'dali isto najbolja solucija diht masa ili???
-promjeniti akumulator i mikroremen
-nabaviti el.blokadu i složiti kmh sat
-zamjeniti zadnju kočionu čeljust koja ne hvata kak treba na prvu

jedna anegtoda za kraj ,tko god bude prvi put na tp trophy piaggio skidao mašinu i vraćao nazad neka ovo pročita...
-sve sam spojio,nalio antifriz i upalio skuter jedva(uz pomoć šprice i benge direkt u cilindar) jer je dugo stajao...
upalim ga a ono za minutu temperatura na 100 stupnjeva,nisam više znao šta sam krivo napravio,crijeva hladna,cilindar vruć..pomislio sam da sam krivo crijeva spojio-ali to nije moguće jer i sljepac vidi kako idu gore(hvala slowu i gokiu koje sam nazvao da pitam jel sam pogriješio sa rasporedom crijeva)...
uiglavom sistem je bio neodzračen i voda nije mogla do cilindra,to je riješeno sa odzračivanjem na onoj tankoj cijevčici koja povezuje blok i glavu i nakon toga sve normalno..temperatura se dignula max do 75 stupnjeva nakon 6 krugova gradske voženje-cca 25 km
znači nema šarafića za odzračiti,nego na toj maloj cjevčici odzračiti obavezno...

gokiSP:
Nasuo si tekućinu, zatvorio i upalio? ili si ostavio otvorenu posudu? jučer sam te zvao al te nisam mogao dobit  :dontknow:

Između topa i auspuha ide dihtung, klingerit  :)

nostra:

--- Citat: gokiSP - 25 Travanj, 2010, 12:46:33 ---Nasuo si tekućinu, zatvorio i upalio? ili si ostavio otvorenu posudu? jučer sam te zvao al te nisam mogao dobit  :dontknow:

Između topa i auspuha ide dihtung, klingerit  :)

--- Kraj citata ---

-otvorena posuda je bila,ali svejedno se zračni čep napravio...

-za spuh nisam znao za klingerit jer ga nije ni bilo,ali imam ga doma pa ću ga staviti

-danas napravio još 40-50 km i stisnuo ga prvi put,ide to fino,samo neznam koliko bolje jer mi sat nije u funkciji...moram vidjeti dali je do sajle ili puža(kako ću znat do ćega je-sistemom eliminacije ili ima nešto što bi trebao vidjet okom)???
temperatura nakon 40 km na cca 85-90 stupnjeva-morat ću definitivno termostat izvaditi za ljeto...

-ipak još malo slini na doljnjem dijelu između cilindra i bloka,nezamjetno ali kad prstom prođem na spoju bude mi malo vlažan prst

ivanm:
brtve između cilindra i bloka od aluminija su smeće... normalno da procuri antifriz.. treba diht masom proć..
odzračuje se na najgornjoj točki, npr polini glava isto nema ništa samo na velikom crijevu odzračiš..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju